Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Айтоските "млади огнеборци" станаха шампиони в областта

Айтоските "млади огнеборци" станаха шампиони в областта

В жестока конкуренция с още 12 отбора от Бургаски регион, айтоският отбор успя да се пребори за призовото първо място.

Безапелационна победа на XX-то юбилейно издание на областното състезание на младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” постигна отбор „Орел-160” при училище „Никола Вапцаров” - Айтос. В жестока конкуренция с още 12 отбора от Бургаски регион, айтоският отбор успя да се пребори за призовото първо място, следван от втория айтоски тим „Аетос-160” при училище „Христо Ботев” и бургаския отбор от училище „Антон Страшимиров”. 

Юбилейното областно състезание бе открито на стадиона в Руен в присъствието на Областния управител на Бургаски регион – Вълчо Чолаков, Кмета на Община Руен – Исмаил Осман, Началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция” – комисар Антон Мирков, Началникът на Граничен полицейски участък „Летище” – Бургас – комисар Антон Андонов, Началника на Регионално управление на образованието – инж. Виолета Илиева, Председателя на БЧК – Бургас – Виолета Радева и др. 

В тържественото си слово по повод откриването на XX-то юбилейно издание на областното състезание на младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” Областния управител Вълчо Чолаков за пореден път изрази възхищението си от изключително рисковата и хуманна професия на огнеборците. Той поздрави младите огнеборци за участието им в спортната инициатива, като им пожела здраве, късмет и много дързост за да могат и в бъдеще да борят една от стихиите – огъня.

След старта на областното състезание, сили в двете дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м. щафетно бягане с препятствия”. премериха 13-те отбора от младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. И в двете дисциплини отбор „Орел-160” при училище „Никола Вапцаров” Айтос грабна призовото първо място, като второто при „Бойното разгръщане” бе за - „Аетос-160” при училище „Христо Ботев” – Айтос, а при „Щафетното бягане”- за отбор от училище „Антон Страшимиров” – Бургас. Отборът домакин на спортна инициатива при училище „Елин Пелин” – с. Руен се класира на осма позиция при „Бойното разгръщане” и 13 – при „Щафетното бягане”.

Припомняме Ви, че движението Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” е с международен характер, като на всеки две години  Международната асоциация на пожарните и спасителните служби /CTIF/, организира състезания, в които участват и наши млади огнеборци.

В България движението е възстановено от началото на учебната 1999/2000 година по разработен примерен устав, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката за организация на дейността в системата на просветата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега