Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексиев: Стоян Тончев да излезе и да ме обвини открито

Алексиев: Стоян Тончев да излезе и да ме обвини открито

„След днешното изказване на Стоян Тончев не мога да мълча - той злепоставя града, общината и гражданите на Поморие. Взе да ми идва малко в повече тази сапунка. Разбирам, че всеки иска да е под светлината на прожекторите, но не на гърба на кмета, семейството му, съгражданите му!“ Това заяви кметът на Поморие – Иван Алексиев пред журналисти, на специално свикана по темата извънредна пресконференция в Бургас.

„След днешното изказване на Стоян Тончев не мога да мълча - тойзлепоставя града, общината и гражданите на Поморие. Взе да ми идва малко в повече тази сапунка. Разбирам, че всеки иска да е подсветлината на прожекторите,но не на гърба на кмета, семейството му, съгражданите му!“ Това заяви кметът на Поморие – Иван Алексиев пред журналисти, наспециално свикана по темата извънредна пресконференция в Бургас.

„От самото начало на случая се тиражира от Стоян Тончев, че Община Поморие стои зад това деяние, без каквито и да било доказателства.Според неговите твърдения, мотивът са многобройнитесигнали до различниинституции срещу Община Поморие. По този повод са извършени и продължават да сеизвършват множество проверки. До този момент не са установенитвърдените от Тончев престъпления“, допълни Алексиев.

Поводът за изказването на Алексиев е днешно интервю на пострадалия помориецв национална телевизия. В него Тончев посочва Община Поморие като поръчител напобоя над него и подканва прокуратурата да се заеме с разпита на кмета, неговшофьор, общински съветници.  

„Тончев хвърля петно върхуцялата журналистическа гилдияв България. Журналистите работят с доказателства, с факти. Некаизлезе и да отговори на въпроса- кой? Кого обвинява, кмета на община Поморие – Иван Алексиев?Шофьора на кмета на община Поморие,но кой от всичките петима,които са назначени на работа?Общински съветник в Общински съветПоморие, но кой от всичките21?“, запита Алексиев.

Градоначалникът посочи, че чрез медиите подканва Тончев да се изправи ипублично да посочи кого обвинява. Поморийският кмет зададе четири въпроса къмбития си съгражданин и поиска публичен отговор:  

„Би ли имал доблестта да излезе и да ме обвини открито? Къде работи, на каква длъжност и от кога? Чии лични интереси защитава? Чии партийни интереси обслужва? Ако не отговори открито на тезивъпроси, аз мога и ще го направя. Не може да се отнемат функциите на отговорниоргани“, твърдо заяви Алексиев.

Що се отнася до взаимоотношенията си с Тончев, той посочи, че е обект наоткрита агресия от негова страна от три години. Алексиев е завел дела заклевета и обида, сезирал е и компетентните органи за заплаха с убийство, следкато в навечерието на Коледните празници Тончев публикувал некролог със снимкана Алексиев, в който се споменава датата на „погребението му“ – 10-и октомври2016-а година.

Алексиев посочи, че няма лични дразги с противника си. Не може да ставадума и за политически опонент, тъй като разликата в гласовете на последнитеместни избори е доста голяма. Градоначалникът изрази предположение, че тук секасае за дълбока личностна омраза, но какви са мотивите за нея не е ясно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега