Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Американски колцентър отвори врати в Бургас, осигурява работа на 200 души

Американски колцентър отвори врати в Бургас, осигурява работа на 200 души

Бургаският офис на „Sutherland Global Services“ вече оперира. Днес бе официалното откриване и първия работен ден на служителите в колцентъра. Офисът стартира с около 200 служители, които ще обслужват предстоящите проекти на компанията в града. Официални гости на събитието бяха кметът на Бургас – Димитър Николов, зам.-кметът по финанси – Красимир Стойчев, зам.-ректорът на БСУ – проф. д-р Милен Балтов и глобъл мениджърът на компанията за България – Сатиш Рамачандран, представители на ръководството на компанията, служителите и представители на маркетинговия отдел на Галерия Бургас, където се помещава офисът.

Бургаският офисна „Sutherland Global Services“ вече оперира. Днес беофициалното откриване и първия работен ден на служителите в колцентъра. Офисътстартира с около 200 служители, които ще обслужват предстоящите проекти накомпанията в града. Официални гости на събитието бяха кметът на Бургас –Димитър Николов, зам.-кметът по финанси – Красимир Стойчев, зам.-ректорът наБСУ – проф. д-р Милен Балтов и глобъл мениджърът на компанията за България –Сатиш Рамачандран, представители на ръководството на компанията, служителите ипредставители на маркетинговия отдел на Галерия Бургас, където се помещаваофисът.

„Sutherland“ е основана през 1986 година в Рочестър,Ню Йорк. У нас дейност развива от 2008 година, когато стартира работата наофиса в столицата. Още предидве години започват проучванията за евентуално разширяване дейността накомпанията и в Бургас. Партньори в начинанието им стават Общината иръководството на Бургаски свободен университет, където ще се провеждат редицаобучения за езикова подготовка и света на високите технологии.

„Благодаря, че преди две години ръководството на Sutherland повярва, че в Бургас има потенциал заразвитие на високите технологии. Надявам се че тук ще се чувствате комфортно“, заяви кметът Николов, минути преди символичнода пререже лентата на новия обект, заедно с г-н Ел Аттар и г-н Рамачандран. Градоначалникътвръчи на Сатиш Рамачандран статуетка от името на Община Бургас, в знак наблагодарност и приятелство между града и компанията.

„До края нагодината тук ще работят над 200 души. Надяваме се, че 2015 също ще бъде успешназа компанията и това ще доведе до разкриването на нови работни места.Компанията работи с най-големите IT компании в целия свят, което гарантирастабилността на работните места в Бургас“, коментира още Николов. Според него,това е началото на добро начало за бизнеса в Бургас, което ще доведе както донамаляване на безработицата, така и до довеждане на повече инвестиции врегиона.

По думите наНиколов, това няма да бъде последната международна IT компания, която стъпва в града. Към момента още една търси офис в Бургас,интерес имат и други две корпорации. Проблемът обаче е липсата на офис площи отклас А. Въпреки това, кметът е позитивно настроен, че „ни очакват добриновини“. Според него, градът е привлекателен с инфраструктурата, климата идобрите условия за бизнес.

Екипът на PoligrafF.net потърси и мнението на новите служители на Sutherland – Бургас, които ни споделиха, че са щастливи да бъдат част от толковаголяма, международна компания. „Това е едно ново начало за нас, надяваме сеуспешно. Засега смятаме, че сме направили добър избор – екипът е чудесен,работните условия също“, коментираха те.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега