Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Бургаска област е готова за летния сезон

Ангелкова: Бургаска област е готова за летния сезон

Бургаска област е готова за летния сезон. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова сред среща между контролните органи и бизнеса в региона. Очакванията са за силен сезон, с около 35% увеличение на туристите по цялото Черноморие, в сравнение с миналата година. Ръстът от Русия е оценен на около 30%, от Германия около 20%, Полша – 40%. Прилив на туристи се очаква и от съседните страни, най-вече от Турция.

Бургаска област е готова за летния сезон. Това заяви министърът на туризмаНиколина Ангелкова сред среща между контролните органи и бизнеса в региона.Очакванията са за силен сезон, с около 35% увеличение на туристите по цялотоЧерноморие, в сравнение с миналата година. Ръстът от Русия е оценен на около 30%, от Германия около 20%, Полша– 40%. Прилив на туристи се очаква и от съседните страни, най-вече от Турция.

Министърът на туризма коментира, че по-голямо увеличение на полетите се очаква в Бургас, в сравнение с Варна. Тук трафикът, на база ранни записвания, се очаква да скочи с около 40-45%, като за първи път се очакват и нови чартъри от Франция. 

Всички контролни органи са заявили готовност за новия туристически сезон. Около 580 ще бъдат допълнително командированите полицаи в областта. Работи се ипо ново изнесено звено, което ще следи денонощно нивото на шума в курорта през активния летенсезон. В него туристическото министерство ще си партнира с МВР и Министерството наздравеопазването.

И тази година полицията ще си съдейства с партньори от чужбина, коментира иначалникът на областната дирекция на МВР – ст. комисар Калоян Калоянов. В РУПриморско ще има 2 смени по двама полицаи от Чехия, а в Несебър – 2 смени подвама полицаи от Румъния.

„Миналата година за първи път имаше командировани от Румъния полицаи вНесебър и смея да твърдя, че резултатът беше много добър“, коментира ст.комисар Калоянов. Той допълни, че се обсъжда и възможността за командироване набритански униформени, но към този момент процедурата не е стартирана. Тазигодина едва ли щяла да се осъществи, но се работело по въпроса.

Що се отнася до една от най-горещите теми – плажовете, тази година вобластта се очаква около 24 ивици да останат без концесионер. Там ще бъдеосигурено водно спасяване и медицинска помощ от Областна управа, както ипочистване от Общината, успокои Ангелкова. По този начин ще се гарантирабезопасността на по-посещаваните ивици, които няма да бъдат поети от наемател.

Колкото до чадърите, министърът подчерта, че държавата няма как даразпореди на търговците какви цени да поставя на услугите си, особено застарите концесии, но в новите ще влизат регулации, които да предотвратятнарушенията и липсата на участъци за свободно плажуващи.  

Планираното от министерството на туризма групиране на плажовете поособености няма да се случи тази година. Предстои обсъждане на тази практика иедва след това тя ще влезе в Народното събрание. „Целта, която сме сипоставили, е то да заработи от следващия сезон“, обясни Ангелкова.

Тя допълни, че и тази година по цялото Черноморие бизнесът се оплаква отлипса на кадри, но министерството работи по въпроса и след широки обсъждания спредставители на бранша, ще вземе участие в разработването на нови учебнипланове, най-вече в средното образование. Освен това се предвижда и работа пооблекчаването на процедурите по наемане на лица между 16 и 18 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега