Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Английската моли за спешно разрешаване на проблема със сградния фонд

Английската моли за спешно разрешаване на проблема със сградния фонд

Директорът: Не е редно гимназия, която от поколения е със славата на една от най-добрите в България, да няма собствена сграда.

От тази учебнагодина бургаската английска езикова гимназия ще започне активни действия порешаване на проблема си със сградния фонд. Първата стъпка ще бъде писмена молба до кмета Димитър Николов с апел за действие.

Вече няколко години АЕГ „Гео Милев“се опитва да реши нуждата си от повече пространство. Към момента елитната гимназия дели сграда с другобургаско училище -  НЕГ „Гьоте“, катодвете училища обучават общо около 1800 ученици в 60 паралелки. Заради напливана ученици към двете езикови гимназии, базата, в която се помещават, отдавна енадхвърлила капацитета си и нуждата от разделяне на двете училища е огромна.

На среща междуобществения съвет на училището и училищното ръководство проведено преди дни бевзето решение за активни действия за разрешаване на ситуацията. Като първастъпка представителите на АЕГ „Гео Милев“ ще отправят писмена молба до кмета наобщина Бургас - Димитър Николов, с  молбада бъде потърсено решение възможно най-скоро. 

„Английската гимназия винаги е била бездомна,през годините многократно е сменяла адреса си, приютявана от други училища. Нее редно гимназия, която от поколения е със славата на една от най-добрите вБългария, да няма собствена сграда и да не може да предостави на учениците сиоптимална среда за тяхното развитие", категоричен е директорът на АЕГ „ГеоМилев“ Жаклин Нейчева.

Проблемът съссградния фонд на английската езикова гимназия е дългогодишен, катопредложенията за решаването му минаха от построяване на нова сграда допредоставяне на вече съществуваща сграда от училище с по-малко ученици. Презтази учебна година ръководството на АЕГ „Гео Милев“ и обществения съвет къмучилището са готови да доведат решенията до край и през следващата учебнагодина бургаската гимназия да може да се похвали със собствен адрес.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега