Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ансамбъл "Странджа" изнася концерт за 50-годишния си юбилей

Ансамбъл "Странджа" изнася концерт за 50-годишния си юбилей

Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" ще отбележи 50-годишния си юбилей с впечатляващ концерт. Той ще се проведе на 12 декември от 18:00 часа в Държавната опера в Бургас.Юбилейният концерт ще се състои от 5 части. Всяка от тях ще представи по едно десетилетие от историята на фолклорния ансамбъл.

Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" ще отбележи 50-годишния си юбилей с впечатляващ концерт. Той ще се проведе на 12 декември от 18:00 часа в Държавната опера в Бургас.
Юбилейният концерт ще се състои от 5 части. Всяка от тях ще представи по едно десетилетие от историята на фолклорния ансамбъл.     

В първите четири части зрителите ще могат да видят фрагменти от произведенията на ансамбъл "Странджа", изпълнявани от неговото създаване до началото на века. В петата част изпълнителите ще представят най-новите изпълнения от своята хореография.

Между отделните части на концерта ще бъдат излъчвани кратки видеофилми, които ще показват любопитни подробности за ръководителите, изпълнителите и репертоара на ансамбъл "Странджа" през годините.

Преди началото на концерта във фоайето на Държавната опера ще бъде подредена интересна изложба. В нея ще бъдат показани повече от 500 снимки, които са запечатали различни моменти от живота на ансамбъла. Експозицията ще съдържа и някои от най-престижните награди, присъждани на фолклорния състав.

За юбилея Община Бургас ще осигури финансова награда на ПФА "Странджа" за дългогодишната му дейност и съхранението на българските традиции и обичаи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега