Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БДЧР: Няма замърсяване на морската вода край Созопол

БДЧР: Няма замърсяване на морската вода край Созопол

Анализирани са две проби от морската вода в района на „Созопол централен плаж“ и плаж „Хармани“.

Няма замърсяване на морската вода край Созопол според проби, взети на 9 август по сигнали за наличие на мазутни петна по морската повърхност, преди да стане известно за разлива от потъналия кораб „Мопанг“. 

Анализирани са две проби от морската вода в района на „Созопол централен плаж“ и плаж „Хармани“, посочват от БДЧР. Те са изследвани от Регионална лаборатория-Бургас към Изпълнителна агенция по околна среда за наличие на нефтопродукти, полихлоробифенили, бензен, аценафтен, аценафтилен, флуорен, фенантрен и флуорантен. 

Резултатите от изпитването са сравнени с нормите на Наредба Н-4/ 2012 г. за характеризиране на повърхностните води и Наредбата за стандарти за качество на околната среда за приоритетни вещества и някой други замърсители.

Анализите показват, че в момента на проверката няма замърсяване на морската вода в района на двата плажа на Созопол. Изследваните показатели са под границата за определяне на метода за изпитване и отговарят на стандартите за качество на околната среда. Констатирани са естествен цвят на морските води, липса на опалесценция, няма видим филм на морската повърхност, както и не е доловен мирис на нефтопродукти.

Очакват се и резултатите от пробонабирането при разлива край Созопол. Пробите бяха  изпратени в понеделник, 13 август, в лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда в Плевен, която има необходимото оборудване и апаратура за извършване на анализа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега