Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП предлага 50 лева данъчно облекчение на родител на месец за всяко дете в семейството

БСП предлага 50 лева данъчно облекчение на родител на месец за всяко дете в семейството

Тишев: "Това е политика, мярка срещу демографската криза".

"Предлагаме намаляване с по 500 лева за всяко дете от данъчната основа на месец на работещи родители, което означава 50 лева повече да остават във всяко семейство. На годишна база това са 600 лева. Това е социална политика. Това е политика, мярка срещу демографската криза". Това заяви народният представител от  “БСП за България” Николай Тишев по време на дебатите по предложенията на левицата в данъчните закони. Той коментира, че и в момента „облекчението“ за дете на месец е 1,66 лева.

"Някой може ли да каже с тези 1,66 лв. на месец какво може да купи един родител на своето дете", посочи Тишев. По думите му, държавата трябва да помогне на младите хора и младите семейства с данъчни облекчения, ако иска да ги задържи тук, а не да заминат и създават добавена стойност в чужбина, децата им да се раждат там, а България малко по малко да се обезлюдява.

Друго предложение на БСП е една пета от размера на данъците върху доходите на физическите лица с постоянен адрес да остава в общините, както и една десета от размера на внесения ДДС от обекти за търговия на дребно. По думите му, в края на всяка данъчна година се оказва, че държавният бюджет винаги е на излишък, а общинските бюджети винаги са хронично недофинансирани.

"Всяка година държавата делегира все повече и повече задължения на общините, без това да е подплатено с каквото и да е финансиране. Правим това предложение, за да не се налага кметовете да се нареждат пред Министерството на финансите и да просят средства за допълнително финансиране, както и да  се прекрати практиката Министерски съвет да отпуска милостиня за българските общини и то само за определени от тях. Това е неприемливо и неправомерно. Винаги сме твърдели, че общините трябва да станат финансово независими и това трябва да се случи с промяна на законодателството", каза в заключение Николай Тишев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега