Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БЧК пуска втория транш хранителни европакети

Едновременно стартира и кампанията „Топъл обяд“
БЧК пуска втория транш хранителни европакети

От 02 декември /понеделник/ започва раздаването на хранителни продукти от втория транш на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС“, което ще се осъществи поетапно по график и ще продължи до 15.01.2014 г. От същата дата, всеки учебен ден безплатна топла храна ще получават 1320 нуждаещи се деца от 23 области на страната, бе обявено днес на страницата на БЧК.

От 02 декември /понеделник/ започва раздаването нахранителни продукти от втория транш на програмата „Разпределяне на храни отинтервенционните запаси на ЕС“, което ще се осъществи поетапно по график и щепродължи до 15.01.2014 г. От същата дата, всеки учебен ден безплатна топлахрана ще получават 1320 нуждаещи се деца от 23 области на страната, бе обявено днес на страницата на БЧК.

През втория транш в 339 раздавателни пункта на БЧК ще бъдат предоставени 8 921004 кг хранителни продукти на 332 227 уязвими български граждани, включени впрограмата. Всеки един от тях ще получи срещу подпис и документ за самоличностобщо 20,400 кг от 9 вида хранителни продукта: ориз – 2 кг; захар – 5 кг; олио –5 л; зрял фасул – 1 кг; леща – 2 кг; пчелен мед – 2,5 кг; конфитюр – 1 кг;вафли – 0,900 кг и картофено пюре – 1 кг. 

Това са хората, получили помощи за отопление през последнияотоплителен сезон; тези, чийто доход не надвишава официално определената линияна бедност, на които е отказана помощ за отопление за настоящия отоплителенсезон; майките, получавали през 2012 г. месечни помощи за дете до една годинапо реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД); хората,получили през изминалата година месечна добавка за дете с увреждания;семействата, които през изминалата година са взели еднократна помощ запокриване на част от разходите в началото на учебната година; лицата, които сегрижат за хора с увреждания и през 2012 г. са участвали в дейността “Личенасистент” на Националната програма “Асистенти на хора с увреждания”; ветераниот войните.

След приключване на програмата нераздадените хранителнипродукти ще бъдат предоставени по списък, одобрен от ДФ „Земеделие“, насоциални и психиатрични заведения в цялата страна. 

Заедно с вториятранш от европакети стартира и Националната дарителска кампания „Топъл обяд“.От 2-ри декември, деца от социално-слаби семейства, с безработни родители и сирацище получават безплатна топла храна всеки учебен ден. Топлият обяд ще им осигурипълноценно хранене и ще стимулира посещаемостта на учебните занятия.

Акцията ще сепроведе в областите: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин,Враца, Габрово, Добрич, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Разград, Разград,Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София област, София град, Стара Загора,Търговище, Хасково, Ямбол. 

Програма „Топъл обяд“ се реализира от БЧК благодарение на набраните средства отНационалната благотворителна кампания „Топъл обяд“, подкрепена от Българскатаправославна църква, Асоциация „Силви Вартан за България“, лично отсветовноизвестната певица Силви Вартан, от партньори и дарители. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега