Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Бал в Савоя" ще се вихри в Бургаската опера в понеделник

"Бал в Савоя" ще се вихри в Бургаската опера в понеделник

Творбата на Пал Абрахам ще предложи оперетен спектакъл в стила на мюзикъла.

Оперетата „Бал в Савоя“ отново ще зарадва почитателите на жанра този понеделник (27 май), от 19:00 ч. в залата на операта. Творбата на Пал Абрахам, която предизвика интерес на закриването на миналогодишния фестивал „Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ с пищното режисьорско решение на Марио Николов, ще предложи оперетен спектакъл в стила на мюзикъла.

Вариететни танци, музика, красиви танцьори, звучни гласове и оркестър, който присъства на самата сцена, бяха изненадата за познавачите на жанра. Атрактивната хореография е дело на Антоанета Алексиева, сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите – на Цветанка Петкова – Стойнова. Диригент-постановчик е маестро Иван Кожухаров. В главните роли ще видим самия режисьор Марио Николов, Мария Цветкова и Валентина Корчакова.

Либретото на „Бал в Савоя“ разказва изключително любопитната история за любовния триъгълник по неволя на един вече бивш бонвиван. Когато известен бохем се влюбва и жени, това е краят на една епоха в светския живот. Но да сложиш край е много, много трудно... маркиз Аристид дьо Фобла решава да сложи край на амплоато си на заклет ерген, но лекомислено смята, че това може да се уреди лесно и по негово желание.

Щом си богат и атрактивен мъж, жените от миналото ти правят всичко възможно да те задържат далеч от семейното гнездо. И така Танголита, екзотичната аржентинска танцьорка, принуждава с хитрост Аристид да излъже своята любима съпруга и да се измъкне за предварително уговорена вечеря с нея във вариете "Савоя" в Ница. Но жена, която е успяла толкова да впечатли един заклет бохем, че той да се ожени за нея, не е никак глупава! Мадлен, с подкрепата на братовчедка си Дейзи Дарлингтън, разкрива забежката, която Аристид допуска "по принуда"...

А самата Дейзи пък е една изключителна жена, която се бори за своята независимост и в крайна сметка я постига инкогнито. Тя разкрива самоличността си, за да получи своята награда "композитор на годината", а също така и да докаже на баща си своята способност да се реализира самостоятелно в живота. Както и за да й позволи да се омъжи за когото тя пожелае. По-точно за Мишел, или Мустафа бей, в когото се влюбва. Който пък е приятел на Аристид и режисьор на забежката с Танголита...

Разбира се, накрая любовта побеждава!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега