Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Белгия съди български фирми за измама със социални осигуровки

Белгия съди български фирми за измама със социални осигуровки

Властите в Белгия подозират, че издадените от българските социални служби документи, макар и истински, са придобити с измама.

Съд в белгийския град Антверпен е завел дело срещу български фирми и работници, наети като подизпълнители на строителни обекти. Причината е неплащане на социални осигуровки, предава БТА, цитирана от в-к "Дневник". Властите в Белгия подозират, че издадените от българските социални служби документи, макар и истински, са придобити с измама.

Неплащането на осигуровки е разрешено по законодателството на ЕС, когато дружеството или работникът докажат, че плащат осигуровките си в България с формуляр Е101. Според разследващите органи в Антверпен, представените от нашенци документи са придобити с измама. Подобни случаи пък се считат за нелоялна конкуренция и поставят под въпрос равните условия на труд, се посочва в становището на генералния адвокат към Европейския съд в Люксембург.

Делото е стигнало до Касационния съд на Белгия, който е отправил искане за тълкуване на европейското законодателство до Съда на ЕС. Касационният съд желае да разбере дали Белгия може да обяви за недействителни удостоверенията за платени социални осигуровки, издадени в България. Според издаденото становище това е невъзможно, освен ако българските власти не оттеглят или отменят издадените документи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега