Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бисеров с парична гаранция и забрана да напуска страната

Бисеров с парична гаранция и забрана да напуска страната

След двучасов престой в сградата на Столичното следствие Христо Бисеров и синът му Ивайло Главинков вече са обвиняеми. На излизане от следствието двама не коментираха нищо. Около час след това обаче от прокуратурата съобщиха, че двамата са привлечени в качествата им на обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 25 000 лева на всеки. Наложена им е и забрана да напускат страната.

След двучасов престой в сградата на Столичното следствие Христо Бисеров и синът му Ивайло Главинков вече са обвиняеми. На излизане от следствието двама не коментираха нищо. Около час след това обаче от прокуратурата съобщиха, че двамата са привлечени в качествата им на обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 25 000 лева на всеки. Наложена им е и забрана да напускат страната.В официалното съобщение на прокуратурата се казва:

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече в качеството на обвиняеми Христо Бисеров и Ивайло Главинков.Бисеров е обвинен за това, че през 2012 г. в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, е затаил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария - престъпление по чл. 313, ал. 1 НК.

Той е обвинен и за това, че в периода 13. 12. 2012 г. - 21. 02. 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление - престъпление по чл. 253, ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1 НК.Главинков е обвинен за това, че в периода 13. 12. 2013 г. - 21. 02. 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е придобил по банкова сметка парични средства (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за които е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление - престъпление по чл.253, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1 НК.

Спрямо двамата обвиняеми е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" - в размер на по 25 000 лв. Наложена им е и забрана да напускат пределите на страната.Съобразно закона, с оглед така повдигнатите обвинения е уведомена Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. В изпълнение на споразумение между главния прокурор на РБългария г-н Сотир Цацаров и председателя на Комисията от 03. 09. 2013 г., за първи път по дело се сключва споразумение за създаване на съвместен екип между прокуратурата и представители на Комисията.

Софийската градска прокуратура образува в четвъртък, 7 ноември, досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Бисеров отделно се разследва и за документно престъпление чрез подаване на невярна декларация пред Сметната палата.Бисеров и Главинков са прехвърляли пари в долари и евро от една сметка в банка в европейска държава към сметка в банка в друга европейска държава. И двете с титуляри Бисеров и Главинков. След това е последвало откриване на влогове, теглене на суми в брой и преводи към свързани дружества, регистрирани на Сейшелските острови.

Ивайло Иванов Главинков е доведен син на Бисеров. Главинков е дете на съпругата на Бисеров - Мария Иванова Добрева-Бисерова.Бисеров обяви, че напуска парламента и ДПС в неделя, 3 ноември, като изтъкна лични мотиви за това. Той беше два мандата депутат от ДПС, а преди това има стаж и като народен представител от СДС. През 2001 година двамата с Йордан Цонев бяха изключени от СДС, а по-късно се присъединиха към ДПС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега