Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Благотворителната кампания в подкрепа на Доби продължава

Благотворителната кампания в подкрепа на Доби продължава

Към момента са събрани близо 14 000 лева от необходимите за лечението на детето 88 011 лева.

Благотворителната кампания в подкрепа на малката Доби продължава. Към момента са събрани близо 14 000 лева от необходимите за лечението на детето 88 011 лева, споделиха родителите на смелото момиче. Предстои подготовка за базар и благотворителен концерт.

Добромира е родена през ноември 2015-а година. Още с появата си на бял свят за нея започва борбата. Доби се ражда с инфекция на кръвта и висок билирубин (желязо) почти 200 пъти от нормалните стойности.

Въпреки усилията на медиците, състоянието на Доби води до тежки мозъчни увреждания. Сега тя е най-лъчезарното и усмихнато дете - на 4 годинки на външен вид и на 8 месеца според умствената и активност. Доби не може да говори, да се храни сама, да се облича, да се обува, да контролира физиологичните си нужди, няма инстинкт който да я пази от наранявания което е опасно, не разбира околния свят. Невроните и синапсите не пренасят информация към определени зони във мозъка й, обяснява майка й Кремена.

До този момент семейството се е консултирано със специалисти по целия свят. Процедурите, които ще се извършат от д-р Джихан Абазович в клиниката в Нови Сад, са светъл лъч, който мобилизира семейството да потърси помощ. Манипулациите трябва да се случат в три последователни месеца, без прекъсване, на месец по една, но сумата е непосилна за семейството, в което работи само единият родител. Майката е отдадена на грижите за малката Доби, която не може да се обслужва сама. Усмихнатото дете е с 80% ТЕЛК от шестия месец след раждането си. Голямата надежда за семейството идва от думите на д-р Абазович, че Доби ще проговори веднага след втората процедура.

 "Няма родител, който да не направи всичко по-силите си детето му да се излекува. Дори да има 1 % надежда, ние ще се борим. С това лечение Доби ще има реален шанс да успее да контролира физиологичните си нужди, да говори, да се храни сама, да се облича. Вярвам, че ще започне да се учи от връстниците си и ще успее да навакса с всичко пропуснато", споделя с надежда Кремена Колева, майка на Доби.

Можете да подадете ръка на Добромира чрез платформата HelpKarma, или с паричен превод по сметка: IBAN-BG83UBBS80021089639340, титуляр: Добромира Тодорова Недкова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега