Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 12 млн. лева са приходите от концесии на плажове за 2013 г.

Близо 12 млн. лева са приходите от концесии на плажове за 2013 г.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри заседанието на Комисиите за контрол върху цялостното изпълнение на концесионните договори за морски плажове на форум в град Бургас.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри заседаниетона Комисиите за контрол върху цялостното изпълнение на концесионните договориза морски плажове на форум в град Бургас.

Според министър Терзиева приходите от концесионни плащания за 2013 г.,включително лихви и неустойки, са в размер на 11.830 млн. лв., съгласно Годишния доклад на Комисията за контрол по предоставенитеконцесии за морски плажове през 2013 г. Спрямо 2012 г. се отчитаръст от 3%. Стойността на изплатените неустойки по договори за 2013 г. е близо 620 хил. лв. Данните са за всички 58 концесионнидоговора за морски плажове.

Петдесет на сто от постъпилите концесионни плащания за 2013 г., на общастойност 4 822 785.11 лв.,са внесени в бюджетите на 11 Черноморски общини, на чиито територии саразположени плажовете, предоставени на концесии. Средствата се предоставят заосигуряване на транспортни връзки с местните пътища и благоустрояване наприлежащите територии на морските плажове. Средствата са предназначени и започистване на неохраняемите плажове на територията на съответната община, кактои за поставяне на предупредителни табели.

В рамките на днешното заседание бе приет доклад за извършените проверки вначалото на летния сезон 2014 г. за състоянието на морските плажове,предоставени на концесия и изпълнение на задълженията по договорите от странана концесионерите. Приет бе и графикът за провеждане на втората проверка наморските плажове през активния летен сезон. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега