Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Блокадата на "Капитан Андреево" падна - опашката от тирове се топи

Блокадата на "Капитан Андреево" падна - опашката от тирове се топи

Блокадата на ГКПП „Капитан Андреево“ падна, съобщиха от ИА „Фокус“. Колоната, която вчера достигна над 10 км. За съжаление, „тапата“ се топи бавно, въпреки че от турска страна няма проблеми с обработката на документите. Трайно решение на проблема ще се търси на 17-ти (понеделник), когато ще се състои среща между двете страни на министерско ниво.

Блокадата на ГКПП „Капитан Андреево“ падна, съобщиха отИА „Фокус“. Колоната, която вчера достигна над 10 км. За съжаление, „тапата“ сетопи бавно, въпреки че от турска страна няма проблеми с обработката надокументите. Трайно решение на проблема ще се търси на 17-ти (понеделник),когато ще се състои среща между двете страни на министерско ниво.

Срещата на високо равнище бе насрочена за 17-ти, а некакто бе обявено по-рано, за 21-ви. Днес пък в Истанбул ще се проведе срещамежду превозваческите асоциации на България и Турция. Проблемът ще бъде и част от дневния ред на заседание напарламентарната транспортна комисия. Транспортният министър Данаил Папазов щеобсъжда с комисията мерките, които трябва да се вземат, за да не се стига доново блокиране на границата ни.

Външният министър Кристиян Вигенин, който също еангажиран с проблема, успокои вчера, че върху проблема се работи усилено, задостигане на удовлетворяващо всички страни решение.

„Положени бяха интензивниусилия и от страна на министър Бобева, на транспортния министър, както и на менсамия, разговарях днес с колегата Давитоглу. Има становище от турскиятранспортен министър, който се ангажира с цялостен нов подход по проблема.Фирмите и на двете страни трупат големи загуби – затова българскотоправителство ще освободи половината разрешителни, които очаква турскатастрана”, обясни Вигенин.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега