Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Боил Банов назначи обследване на целия площад "Тройката"

Боил Банов назначи обследване на целия площад "Тройката"

Това означава стоп на каквито и да било разрушителни или строителни дейности на територията на площада, уточни пред бургаски журналисти министърът на културата.

Министърът на културата - Боил Банов назначи обследване на целия площад "Тройката". Целта ще бъде да се установи какво е състоянието и какви са характеристиките на сградите в района, дали има архитектурни или културни паметници. Това означава стоп на каквито и да било разрушителни или строителни дейности на територията на площада, уточни пред бургаски журналисти Банов.

Поводът за това са твърденията за предстоящото разрушаване на Хаджипетровата мелница и изграждането на нова модерна сграда на мястото й. Както вече Ви информирахме, тази вечер се очаква и протест на пл. "Тройката" срещу тези дейности.

"С мен никой не може да се разбере. Само този, който има паметник на културата и го възстановява, реставрира консервира и др. Друго разбиране с мен няма. Абсурдна е хипотезата с някакви чиновнически подписи да се разреши събаряне на паметник на културата", категоричен бе Банов във връзка със слуховете за рушвети.

Комисията, която ще бъде сформирана специално за проверката, трябва да започне работа най-късно в четвъртък. Обследването би трябвало да продължи около месец, така че резултатите да бъдат готови през пролетта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега