Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Броят на жертвите в Непал достигна 1 910 души

Броят на жертвите в Непал достигна 1 910 души

Броят на потвърдените жертви след опустошителното земетресение в Непал, достигна 1 910 души, съобщиха от вътрешното министерство на страната пред CNN. Сред тях е и изпълнителен директор на Google, потвърдиха роднини на загиналия Дан Фрединбърг. Спасителните операции продължават, като се очаква до края броят на жертвите да се увеличи значително.

Броят на потвърдените жертви след опустошителното земетресение в Непал, достигна 1 910 души, съобщиха от вътрешното министерство на страната пред CNN. Сред тях е и изпълнителен директор на Google, потвърдиха роднини на загиналия Дан Фрединбърг. Спасителните операции продължават, като се очаква до края броят на жертвите да се увеличи значително.

Припомняме, че земен трус с магнитуд 7,8 по скалата на Ритхер бе регистриран в Непал, в събота сутринта. Епицентърът бе на 89 км северозападно от столицата Катманду, с дълбочина 10 км. Регистрирани са и вторични земни трусове с висок магнитут. Последният трус бе усетен тази сутрин и бе с магнитут 6,7.

Земетресенията предизвикаха срутвания на сгради и разрушения по инфраструктурата. Най-малко 17 са жертвите от последвали лавини по Еверест. Извън урбанизираните центрове оценката е около 80% разрушение на сградите.

В спасителните операции участват мести, туристи, представители на въоръжените сили и доброволци. Помощ  в търсенето оказват екипи от САЩ и Китай. ЕС, Пакистан и Великобритания също предложиха подкрепата си. НПО от целия свят са част от специализираните операции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега