Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас и Благоевград ще изграждат анаеробни инсталации по ОПОС

Бургас и Благоевград ще изграждат анаеробни инсталации по ОПОС

Ще има система за разделно събиране на биоразградими битови отпадъци в общините Бургас, Несебър и Поморие.

Министърът на околна среда и водите подписа договор за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци на територията на регион Бургас. Целта на проекта е осигуряване на инфраструктура и система за разделно събиране на биоразградими битови отпадъци в общините Бургас, Несебър и Поморие.

Съоръжението е с капацитет за рециклиране 30 652 тона годишно. Общият размер на инвестицията е над 37,4 млн. лв. Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 29,4 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 48 месеца.

Министър Димов подписа договор за анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци с общините Благоевград, Симитли, Бобошево, Кочериново и Рила. Съоръжението е с капацитет близо 16 000 тона годишно и ще обслужва 100 000 жители. Проектът е на стойност 36,4 млн. лв., като ОПОС 2014-2020 осигурява над 30,2 млн. лв. Срокът за приключване на дейностите е 40 месеца.

"Изпълнението на тези проекти позволява по модерен и природосъобразен начин да превърнем отпадъка в стока", каза министър Димов. Той допълни, че това е в основата на бъдещата икономика, към която България се стреми.

Церемониите по подписването с Бургас и Благоевград се състояха по време на Годишното информационно събитие на ОПОС, на което беше представен напредъкът на ОП за 2018 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега