Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас празнува 141 години от Освобождението на България

Бургас празнува 141 години от Освобождението на България

Тържествата започнаха в 11:00 часа, пред сградата на Общината.

Бургас празнува 141 години от Освобождението на България от Османско владичество! Тържествата започнаха в 11:00 часа, пред сградата на Общината с издигане знамената на Република България, Европейския съюз и Бургас. Във военния ритуал взеха участие представителните военни части от Бургаски гарнизон, както и бургаския духов оркестър.

В тържеството взеха участие и представители на местната и държавната власт - кметът Димитър Николов, зам.-кметове на Бургас, народни представители от региона, представители на местния парламент и областната администрация. На площад “Атанас Сиреков” за празника бяха и ветерани от българската армия, войници от запаса, ученици от бургаските училища, жители и гости на града.

След военния ритуал, процесията се отправи към т.нар. Руски паметник (в близост до Съдебната палата, ГРЕ „Г. С. Раковски“ и ПМГ ), където бургаското православно духовенство отслужи заупокойна молитва за загиналите за Освобождението на България от османско иго. В церемонията взеха участие талантите от Детски народен хор "Трепетлика" с ръководител Пепа Запрянова.

След това венци и цветя положиха представители на военните части от Бургаски гарнизон, партии, организации, училища и фирми от Бургас. Събралото се множество коленичи за едноминутно мълчание в памет на загиналите за Свободна България.

Паралелно с това, на пл. Тройката, на специално изградена сцена се състоя програмата ”Възпявам тебе, майко Свобода”. Деца и младежи от Бургас поздравиха съгражданите си с песни и стихотворения, докато доброволци в народни носии и традиционни костюми раздаваха знамена.

Празникът ще продължи със спектакъла ”Българийо, в мен твойта свобода празнува", който ще се състои тази вечер, от 18:00 часа в залата на Операта. Участие в него ще вземат Николина Чакърдъкова с Неврокопски танцов ансамбъл, Веселин Маринов, Духов оркестър на Община Бургас, струнен оркестър, балетна формация и младежки хор при НУМСИ “Панчо Владигеров”, ДГ “Вълшебство”.

Още снимки от празничния ден можете да откриете в нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега