Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас танцува в очакване на пролетта с примабалерината Марта Петкова

Бургас танцува в очакване на пролетта с примабалерината Марта Петкова

Танцовата гала, която включва букет от класически, модерни, спортни танци и атрактивни акробатични съчетания, ще внесе финес, красота, динамика и настроение в Зала Опера в четвъртък.

Тази седмица Бургас танцува в очакване на пролетта с примабалерината Марта Петкова. Звездата на Софийската опера и балет ще гостува на Бургаската опера на 27 февруари (четвъртък). Заедно с нея на сцената ще излязат сцена изявени балетни солисти и танцови формации. Те ще заредят почитателите на изкуството, подчинено на музата Терпсихора, с неповторимо настроение и енергия и ще очароват с вълшебството на танца.

Танцовата гала, която включва букет от класически, модерни, спортни танци и атрактивни акробатични съчетания, ще внесе финес, красота, динамика и настроение в Зала Опера от 19 часа. Спектакълът е по идея на Галина Калчева, дългогодишна примабалерина на Държавна опера – Бургас и репетитор на балетния състав.

Публиката ще има възможност да съпреживее магията на танцовото изкуство, в която ще вземат участие: солистите от Бургаската опера: Емил Йорданов, Иванина Иванова, Адриана-Мария Манасиева, Даниел Тичков, Полина Иванова, Стоян Фъртунов. Прекрасните танцьори от „Дюн“, с ръководител Петя Стойкова, ще представят своята нестандартна и въздействаща програма, в която са вплетени философски елементи, предизвикващи размисъл.

Взрив от динамика на сцената и зашеметяващи съчетания ще сътворят невероятните акробати от Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“, с ръководител Диана Колева. Грациозните двойки от Клуб по спортни танци „Бургас 1975“ ще внесат както взривяващ латино привкус в танцовата вечер, така и изискана красота в ритъма на стандартните състезателни танци. В богатата и разнообразна програма на Танцовата гала ще вземе участие и ансамбълът на балета към Държавна опера – Бургас – като красив нюанс към цялостната естетична картина на вечерта.

В балетната програма са включени фрагменти от балетите: „Баядерка“ и „Дон Кихот“ по музика на Лудвиг Минкус, „Лебедово езеро“ и „Спящата красавица“ от П. И. Чайковски, „Корсар“ от Адолф Адам, „Есмералда“ от Цезар Пуни.

Само преди дни – на 19-и февруари 2020 г., балетната трупа към Държавна опера – Бургас, с участието и на възпитаници на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас, представиха при голям успех „Баядерка“ от Минкус в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград, като публиката коментира, че подобна феерия не е сътворявана отдавна на сцената в югозападния град. Постановката е на Веса Тонова и е отличена с награда „Златна муза“ от Сдружение „Асоциация на хореографите в България“ за изминалата 2019 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега