Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски ветроходец се впуска в презокеанската регата OSTAR

Бургаски ветроходец се впуска в презокеанската регата OSTAR

Началната точка на нейния маршрут е от град Плимут - Англия, и продължава до Нюпорт в САЩ.

Бургаският ветроходец Михаил Копанов ще участва в международната презокеанска регата OSTAR - първото състезание за самотни мореплаватели. Началната точка на нейния маршрут е от град Плимут - Англия, и продължава до Нюпорт в САЩ. Досега участие в състезанието са заявили 15 ветроходци.

"Това е трудно състезание по няколко причини. Първата от тях е, че ветровете в този район са насрещни и това затруднява управлението на плавателния съд. Опасност създават многото айсберги в района на Нова Скотия. По това време на годината те слизат на юг от Гренландия. Гъстите мъгли на някои места, както и големият брой риболовни кораби в района на Канада, също са сред препятствията по маршрута на ветроходците", коментира Копанов.

Община Бургас подпомага Михаил Копанов в начинанието му за преплуване на Атлантическия океан. Затова и на неговата яхта, наравно с националния трибагреник, ще се вее и знамето на Бургас.

"Пожелавам успех на господин Копанов, убедени сме в неговите способности. Неговото участие в регатата е една добра реклама на Бургас като морски град, който има традиции в морските спортове. Благодаря на Яхтклуб Порт Бургас и Федерацията за подкрепата", каза кметът Димитър Николов.

От 70-те години на миналия век досега клубът е имал трима представители, участвали в регатата OSTAR, заяви председателят на Яхтклуб Порт Бургас Евгени Мавродиев. Това са известният капитан Георги Георгиев, капитан Никола Джамбазов, доктор Васил Куртев и след дълга пауза Бургас отново има участник в престижното състезание.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега