Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските артефакти се завърнаха от Лувъра с въоръжен конвой

Бургаските артефакти се завърнаха от Лувъра с въоръжен конвой

При извънредни мерки за сигурност от Лувъра се завърнаха два от най-ценните експонати на Археологическия музей в Бургас. За броени минути след транспортирането артефактите бяха върнати по техните места в експозицията от музейните работници.

Приизвънредни мерки за сигурност от Лувъра се завърнаха два от най-ценнитеекспонати на Археологическия музей в Бургас. За броени минути следтранспортирането артефактите бяха върнати по техните места в експозицията отмузейните работници.

В началото на годината две френски реставраторкипристигнаха в Бургас, за да се погрижат за каменния релеф на богинята Кибела,датиран от края на V век пр.Хр. и за мраморната статуя на мъж (курос), датиранаот края на VІ век пр.Хр. Куросът без глава е известен като най-ранната статуя,открита в българските земи – на полуостров Атия. 

Бургаскитеартефакти бяха част от голяма изложба за тракийската култура "Епопеята натракийските царе: археологически находки от България", която бе изложена затри месеца в четири от централните зали на Лувъра.

Изложбата бе осъществена съссъдействието на Френския културен институт, Министерството на културата,няколко чуждестранни и 17 български музея. Близо 4 млн. посетители от цял святвидяха и се възхитиха на майсторството, изяществото и красотата на древнитеартефакти, открити по днешните български земи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега