Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските музеи преминават към зимно работно време

Бургаските музеи преминават към зимно работно време

Днес експозициите ще бъдат затворени за посетители.

От 1-ви октомври (вторник) четирите експозиции на Регионален исторически музей – Бургас преминават към зимно работно време и ще бъдат отворени за посетители от вторник до събота, между 09:00 и 17:00 часа. Неделя и понеделник ще бъдат почивни дни. Днес експозициите ще бъдат затворени за посетители.

Гостуващата изложба "Споменът за Велика България" от НИМ-София ще остане в зала Трезор на Археологическата експозиция (ул. А. Богориди 21) до края на месец октомври. Припомняме Ви, че тя е в крайморския град за втори път.

В нея са представени най-впечатляващите предмети от съкровището на хан Кубрат от Малая Перешчепина – златните пръстени на хана с неговото име, жезъл, златни бокали и кани, златен ритон, златни накрайници и апликации от ханския колан и мн. др. Те са единствени музейни копия на оригиналите, които се съхраняват в музея „Ермитаж“ в Санкт Петербург.

Експонатите са собственост на Национален исторически музей-София и са изработени специално, за да може родната публика да се докосне до историята на прабългарите. Съкровището на хан Кубрат е най-голямото ранносредновековно съкровище, открито до този момент в Европа. То е съставено от златни и сребърни предмети с обща тежест 76 кг, които красноречиво илюстрират изключителната икономическа мощ на държавата на хан Кубрат, известна в историческите извори като „Велика България“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега