Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България внесе в ЮНЕСКО номинации за 4 биосферни резервата

България внесе в ЮНЕСКО номинации за 4 биосферни резервата

Националният комитет по Програмата "Човекът и биосферата" на ЮНЕСКО одобри номинациите за обявяване на биосферните резервати "Централен Балкан", "Червената стена", "Узунбуджак" и "Сребърна" и ги внесе в Секретариата на Програмата.

Националният комитет по Програмата "Човекът и биосферата" на ЮНЕСКО одобри номинациите за обявяване на биосферните резервати "Централен Балкан", "Червената стена", "Узунбуджак" и "Сребърна" и ги внесе в Секретариата на Програмата, информират от Министерството на околната среда и водите.

Ведомството подкрепи процеса по избор и номиниране на биосферни резервати чрез проект, финансиран от Предприятие за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС) и изпълнен от Българска фондация "Биоразнообразие". Проектът целеше да подпомогне процеса на ревизия на биосферните резервати от "стара" генерация.

При реализирането му бяха проучени възможностите за създаване на съвременни биосферни резервати в осем региона на България. По проекта се предвиждаше изготвянето на номинационни формуляри за районите, в които инициативата се приема от местните общности.

Номинирането на четирите биосферни резервати бе подкрепено с решения на ОбС на присъединилите се общини. Документите бяха подписани от кметовете, от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, от директора на Изпълнителната агенция по горите и от председателя на Националния комитет по Програмата.

В ЮНЕСКО е представена и пътна карта, очертаваща рамката за развитие на мрежата от биосферни резервати у нас и присъединяването им към световната мрежа. Ефективното управление и функционирането на биосферните резервати предполага участие на всички заинтересовани страни, за да се постигне устойчив баланс между опазването на биоразнообразието, икономическото развитие и съхраняването на културното наследство, и справедливата подялба на ползите от управлението на територията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега