Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Поморие посрещнаха чудотворна икона на Божията майка

В Поморие посрещнаха чудотворна икона на Божията майка

В Поморие бе дадено началото на XVI Международен фестивал на православната музика “Св. Богородица – Достойно есть”. Специално за събитието в града пристигна и чудотворната икона на Божията майка, чието име носи фестивалът. Светинята бе посрещната от Н.В.Пр. Сливенския Митрополит Иоаникий и кмета на общината Иван Алексиев, под патронажа на които се провежда събитието.

В Поморие бе дадено началото на XVI Международен  фестивал на православната музика “Св. Богородица – Достойно есть”. Специално за събитието в града пристигна и чудотворната икона на Божията майка, чието име носи фестивалът. Светинята бе посрещната от Н.В.Пр. Сливенския Митрополит Иоаникий и кмета на общината Иван Алексиев, под патронажа на които се провежда събитието.

С литийно шествие и Богородични тропари иконата бе пренесена през центъра на града и поставена на външната сцена на НЧ “Просвета 1888”. Там, в съслужие с други свещенослужители, Сливенският митрополит отслужи празничен водосвет и даде благословията си над фестивала.

„Приветствам с добре дошли всички вас, хората, които чрез православната музика възхвалявате нашия Господ и изпълвате града ни с прекрасните си гласове! Благодаря ви, че отново сте тук  и че благодарение на вас за 16-та поредна година Поморие се превръща в център на църковно-славянските песнопения” – с тези думи кметът Иван Алексиев приветства участниците и даде начало на духовния празник.

На откриването присъстваха народният представител Ася Пеева, председателят на Общински съвет Адам Адамов и директорът на дирекция в Община Поморие Желязко Страволемов.До 11 юни жителите и гостите на града ще имат възможността да се докоснат до чудотворната икона в храм “Свето Рождество Богородично”, както и да послушат красивите молебни песнопения, които често биват определяни и като лечебни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега