Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"В полите на Витоша" се завръща на бургаска сцена в края на януари

"В полите на Витоша" се завръща на бургаска сцена в края на януари

Продукцията е на Театър “Българска армия” и отбелязва стогодишнината от смъртта на поета.

В края на следващия месец режисьорът Красимир Спасов ще отведе бургазлии и гостите на града “В полите на Витоша”. Спектакълът по Яворов ще се състои на 30 януари, в ДТ "Адриана Будевска".

Продукцията е на Театър “Българска армия” и отбелязва стогодишнината от смъртта на поета. В новия прочит на иконичното му произведение участват актьорите Веселин Анчев, Радина Кърджилова, Иван Радоев, Стефка Янорова, Тигран Торосян, Явор Бахаров, Гергана Плетньова, Стойко Пеев, Луизабел Николова, Асен Кобиларов, Калин Иванов. Сценографията е поверена на Нина Пашова.

”В полите на Витоша” разказва за Мила и любовта й към умния политик Христофоров. Семейството й е против тази връзка и иска да я омъжи за глуповатия й втори братовчед д-р Чипиловски… Развръзката е трагична като живота на самия автор.

За прототипа на Мила – Мина Тодорова – Яворов пише: „Блага вест я нарекох аз в своя живот. И тя радваше очите ми подобно на бяла лилия, сред поле през май, покрито с цветя, подобна на една лилия, от която не е по-бял снега, по-висока от другите, но навела своята ароматна главица. Тя радваше очите ми – и опияняваше душата ми”.

”В полите на Витоша” ще гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и “Арт ателие”. Билети можете да откриете в билетен център "Часовника". За повече информация: 0894/898-098.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега