Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В четвъртък започва есенната сесия на Държавните зрелостни изпити

В четвъртък започва есенната сесия на Държавните зрелостни изпити

В четвъртък (27-и август) започва есенната сесия на Държавните зрелостни изпити. Тя е втори шанс за тазгодишните абитуриенти, които не са се явили на матура или са изкарали слаби оценки на един от двата задължителни изпита. За участие в есенната сесия са подали заявление общо 11 348 младежи.

В четвъртък (27-и август) започва есенната сесия на Държавните зрелостни изпити. Тя е втори шанс за тазгодишните абитуриенти, които не са се явили на матура или са изкарали слаби оценки на един от двата задължителни изпита. За участие в есенната сесия са подали заявление общо 11 348 младежи.

До 25-и (вторник) трябва да бъдат обявени списъците с разпределението на зрелостниците по училища, сгради и зали. На тази дата младежите ще получат и служебните си бележки. Първата матура по традиция е по български език и литература. Втората - тази по избран предмет, ще се проведе на 28-и август (петък). Резултатите ще бъдат обявени до 11-и септември.

Държавните зрелостни изпити започват в 8 часа и са с продължителност 4 астрономически часа. Важат всички правила за провеждане на матури, които бяха валидни и по време на редовната сесия. Подготвят се, обаче, затегнати мерки за сигурност, които да предотвратят опитите за преписване. Повод за промените са скандалните продажби на отговори, които заляха медийното пространство през юни.

За септемврийската сесия са подадени 4 867 заявления за първия задължителен изпит и 6 481 - за втория. Част от тях влачат изпити от минали години, не са издържали матурата през пролетта, или просто не са се явили. Тази година изпитът по български език и литература пропуснаха общо 5 859 зрелостника. 5 435 младежи пък не са се явили на втория задължителен тест по предварително избран предмет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега