Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВМРО скочи срещу бебешките кутии във "Визията за Бургас" на БСП

ВМРО скочи срещу бебешките кутии във "Визията за Бургас" на БСП

Те представеха собствен еквивалент на социални стимули за раждаемост.

Местната структура на ВМРО в Бургас се обяви категорично против лансираната от БСП идея за стимулиране на раждаемостта със специални "бебешки кутии", които да се подаряват на родителите в Общината.

Припомняме Ви, че идеята е част от разработената от левицата "Визия за Бургас". Въпросните кутии ще съдържат дрешки, козметика, санитарни продукти и играчки на стойност 500 лева. От ВМРО обаче се обявиха против "да се стимулира с общински средства раждаемостта на маргинални несоциализирани групи".

"Социалният модел в България, който извършва това с държавни средства, е доказано сбъркан и неефективен и в никакъв случай не трябва допълнително да бъде подпомаган. ВМРО заявява готовността си да се противопостави с всички средства на раздаването на пари от общинския бюджет на необразовани родители, които нямат завършено поне средно образование. За нас това прилича на предизборно купуване на цигански гласове", заяви днес пред бургаските медии областният председател на ВМРО и общински съветник Георги Дракалиев.

От ВМРО представиха и свой проект за Правилник за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на отглеждането на деца на територията на Община Бургас. Документът е изготвен преди Европейските избори, съдържа правилник, мотиви и приложения към него, и е внесен в Общински съвет – Бургас за обществено обсъждане.

В него е заложено финансово подпомагане за раждане и осиновяване на до три деца от родители със средно и висше образование или придобита научна степен. Съобразно въведените критерии сумите варират от 750 до 1750 лв., като изчисленията показват, че за осъществяването му ще бъдат необходими около 1 милион лева годишно, обясни областният координатор на ВМРО Николай Стоянов.

"Обявеното вчера от една партия предложение за подаряване на пакет с бебешки принадлежности на всички родители, без значение от образователния им ценз, също е недопустимо и повече напомня на  пакетите с боб, брашно и ориз, които някои кметове на малки населени места раздават по време на избори. Помощта трябва да бъде давана единствено на образовани и знаещи родители, защото е доказан факт, че те дават по-добро и отговорно възпитание на децата си", допълни председателят на Младежката организация на ВМРО-Бургас Тодор Тодоров.

"Предложените от ВМРО критерии и суми, залегнали в правилника, могат да бъдат обект на дискусии и корекции в следващите месеци. Те ще бъдат обсъдени и с другите политически сили в Общинския съвет и при наличие на воля и подкрепа могат да бъдат приети и да влязат в сила от началото на 2020 година", посочват още от партията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега