Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вдъхновения за ръчно изработени календари като част от интериора

Вдъхновения за ръчно изработени календари като част от интериора

Да броим дните със стил!

2020-а година вече чука на вратата. Макар да живеем в дигитална ера и все повече да разчитаме на електронните устройства, стенният/настолният календар си остават полезна вещ. А защо не и елегантна част от интериора? В началото на новата година сме Ви подготвили няколко вдъхновения за това как да превърнете календара в артистично допълнение към декорацията на дома Ви.

Разбира се, най-ефектно би било да изрисувате сами върху бели листи датите към всеки месец. Ако обаче не сте особено добри с молива и четката (или компютърната програма за графична обработка), не се тревожете - в интернет изобилства с различни готови темплейти за календар. Сега остава само да ги оформите.

Един от най-лесните начини е да разпечатате/изрисувате картички с дните от всеки месец и да ги поставите в стойка на видно място. Подобни поставки можете да откриете в арт магазините, или дори да измайсторите сами.

За любителите на стенното изкуство, календарът може да се превърне в ефектна колекция от рамкирани произведения - акцент в хола или всекидневната.

С помощта на дъскичка, пирончета и малко декоративни картони можете да си измайсторите и календар с “днешната дата”. Боядисайте дъската в основния/някой от основните цветове на дома си и изрежете от цветни картони цифри и парчета с месеците. Можете да ги измайсторите и след това да ги декорирате. След това забийте върху дъската две пирончета за датата и едно за месеца. Декорирайте по желание, добавете и листчета за задачи. Само помнете сутрин да сменяте датата.

С помощта на въженца и щипки можете да си измайсторите ефектен календар за месеца. Положителното на този вариант е, че можете да вписвате и задачите за деня, рождените дни и събитията.

Друг вариант е да облечете рамката в текстил и да закачате датите с помощта на кабърчета. Още по-практичен вариант, който ще Ви служи дълго време, е да направите основа за вечен календар, която да поставите в рамка, покрита със стъкло. С помощта на маркер за бяла дъска, вписвайте месеца и датите, според деня от седмицата.

Основата може да украсите с бои, цветни хартии, рисунки и каквото Ви хрумне. Оставете колкото място прецените за планове, събития, рождени дни, краен срок и т.н.

По-смелите могат да направят и перманентен вечен календар с помощта на малко боя, директно върху стената. За да боядисате равномерно, направете рамки с помощта на тиксо. След като изсъхне, можете да вписвате датите с маркер или тебешир, според вида боя за основата.

С помощта на магнитна хартия, малки магнитчета за хладилник или дори само тиксо, можете да си направите и календар върху хладилника, който да размествате за всеки следващ месец.

Ръчно изработените календари обикновено не изискват голяма инвестиция, но могат да се превърнат и в оригинален подарък, особено универсалните, които ще служат на дома дълги години. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега