Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Великобритания се отказа от военни действия в Сирия

Великобритания се отказа от военни действия в Сирия

Евентуалната военна интервенция срещу Сирия получава все по-малка подкрепа. Британският парламент отхвърли възможността за участие на страната в такива действия, предаде Bulgaria On Air. 285 депутати гласуваха „против“, а 272 дадоха вота си „зa“ военно участие, с което премиерът Дейвид Камерън получи звучен шамар от опозицията.

Евентуалната военна интервенция срещу Сирия получава все по-малка подкрепа. Британският парламент отхвърли възможността за участие на страната в такива действия, предаде Bulgaria On Air. 285 депутати гласуваха „против“, а 272 дадоха вота си „зa“ военно участие, с което премиерът Дейвид Камерън получи звучен шамар от опозицията.

Министър-председателят беше критикуван от лидера на лейбъристите Ед Милибанд, че е проявил безразсъдност и угодничество на Вашингтон. Според Милибанд опозицията е защитила желанието на британците за мирна дипломация.  Така Камерън преживя тежък удар върху авторитета си дори в рамките на собствената си партия, демонстрирайки, че губи контрол върху външната политика и политиката на отбрана на Обединеното кралство.

След като Великобритания заяви, че няма да участва във военна операция срещу Сирия, Белият дом съобщи, че американският президент Барак Обама ще вземе решение по сирийския въпрос, изхождайки от интересите на Съединените щати. Американският държавен глава смята, че "ключови интереси на САЩ са заложени на карта" и че "страните, които нарушават нормите за химическото оръжие, трябва да бъдат държани отговорни", посочва още Белият дом.

„САЩ ще продължат да се консултират с британското правителство, един от най-близките ни съюзници и приятели", посочи още говорителят на Белия дом Кейтлин Хейдън.  САЩ също така продължават да търсят международна коалиция за Сирия. "Съединените щати ще продължат усилията за сформиране на международна коалиция, която да отговори на предполагаемото използване на химическо оръжие срещу цивилни от режима в Дамаск", заяви шефът на Пентагона Чък Хейгъл.

Междувременно руската агенция ИТАР-ТАСС съобщи, че според добре информирани източници в Брюксел над 10 държави от НАТО са отхвърлили възможността за каквото и да било участие във военна намеса в Сирия.  Сега въпросът е дали Вашингтон би действал самостоятелно, без мандат от ООН и без някои от най-сериозните си съюзници в НАТО? Бави се и представянето на доказателства, обещани от Белия дом, които уличават сирийския режим в употреба на химическо оръжие. Днес инспекторите на ООН в Дамаск трябва да приключат своята работа по разследването и утре да докладват на генералния секретар на организацията Бан Ки Мун.

Днес той ще проведе заседание с дипломати от страните постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН. На фона на последните новини в Сирия, руското издание "Независимая газета" отбелязва, че част от жителите на сирийската столица Дамаск се готвят за война. Те са спрели да ходят на работа, запасяват се с храна и остават по домовете си. Много от тях бягат към съседен Ливан. Военните учреждения, включително щаба на армията и разузнавателните служби, са били евакуирани, а войниците са преустановили работа край контролно-пропускателните пунктове.

Припомняме, че преди Великобритания да вземе своето решение, сирийските военновъздушни сили съобщиха, че обмислят да използват пилоти камикадзе, за да противодействат на евентуални нападения на Запада. Това заяви сирийски офицер, цитиран от британския в. "Гардиън". Офицерът, който служи в подразделение, отговарящо за противовъздушната отбрана близо до Дамаск, каза, че тази седмица 13 пилоти са подписали клетва да сформират "екип от мъченици самоубийци с цел да спрат военните самолети на САЩ".

"Ако американските и британските войски изстрелят и една ракета, ние ще изстреляме три или четири, а ако техните бойни самолети нахлуят в нашето небе, те ще бъдат посрещнати с адски огън", заяви той."Ако не успеем да свалим техните самолети с артилерия, имаме военни пилоти, които са готови да нападнат тези чужди бойни самолети със своите бойни самолети и да ги взривят във въздуха", каза офицерът. По думите му "в сирийската армия има повече от 8000 мъченици самоубийци, готови да извършат мъченически операции във всеки момент, за да спрат американците и британците".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега