Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Връчиха "Ключа от Кулата на Бургас" на поета Пейо Пантелеев

Връчиха "Ключа от Кулата на Бургас" на поета Пейо Пантелеев

Кметът му поднесе отличието по време на спектакъла "Музиката продължава..." с песни по негови стихове, посветен на 75-тата му годишнина.

"Това, което съм мечтал да стане в България за пръв път го подуших в Бургас". Това каза капитанът на бургаската лирична поезия Пейо Пантелеев по време на силно емоционалния спектакъл "Музиката продължава..." с песни по негови стихове, посветен на 75-тата му годишнина. В рамките на спектакъла, кметът на Бургас - Димитър Николов връчи на твореца "Ключа от Кулата на Бургас".

"От името на бургазлии ти връчвам престижния почетен знак на Общината и да ти кажа, че колкото и време да минава, където и да отидеш, Бургас винаги ще те посреща със "Здравей, как си, приятелю!". Бъди здрав, вдъхновяващ и все така отдаден на изкуството, чайките, морето и Бургас!", сподели Николов в препълнената със зрители зала на Държавна опера-Бургас.

За да уважат празника и творчеството на поета, режисьора и актьора Пейо Пантелеев, на сцената пред него излязоха едни от най-известните и обичани изпълнители, танцьори и музиканти като Тони Димитрова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Руслан Мъйнов, Силвия Кацарова, Боян Михайлов, Ваня Костова, Ева Найденова, Максим Горанов, Галя Ичеренска, Пени Ставрева, ТОНИКА СВ, Дует "Бургас", Красимира Кралева и балет "Дежа Вю".

Младият, но изключително талантлив бургазлия Георги Милтиядов умело дирижираше музикантите от Плевенската филхармония, група "Горещ пясък", хор "Родна песен" и вокален ансамбъл "Фортисимо".

Зрителите в залата чуха редица големи хитове на българската поп музика по текстове на Пейо Пантелеев, като "Рождество", "Обич", "Звезда", "Шепа пепел", "Здравей, как си, приятелю" и други.

В края на концерта композиторът Стефан Диомов подари моряшка офицерска шапка на поета и го повиши в чин адмирал на бургаската поезия, а 120-те изпълнители и близо 1000-та зрители в залата дълго стояха и аплодираха на крака Пейо Пантелеев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега