Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Входираха подписката за създаването на районни кметства в Бургас

Входираха подписката за създаването на районни кметства в Бургас

Утре стартират консултациите с партиите, представени в Общински съвет.

Днес съучредителите на ИК “За развитие на местната демокрация” Даниела Божинова, Живко Табаков, Иво Баев, Митко Иванов и Стоян Грозев входираха в Общината подписката за създаването на районни кметства в Бургас.

Припомняме Ви, че идеята е на местна гражданска инициатива и целта е районирането да замести настоящите Центрове за административни услуги, чиито ръководители се назначават. Вместо това, жителите на всеки район сами ще избират свой кмет, който да ги представлява в местната власт. Целта е установяване на един вид пряка демокрация и увеличаване на контрола от страна на гражданите.

"Внасянето на предложението съвпада с Деня на европейската гражданска инициатива. Правото на европейските граждани да дават предложения е най-старото политическо право, но то е някак си ново за нашата политическа действителност. Ние бихме искали нашето право на предложение да бъде разгледано сериозно", коментира след процедурата Даниела Божинова.

Утре стартират консултациите с партиите, представени в Общински съвет. Първата среща на Комитета ще бъде с ГЕРБ. Утре председателите на гражданската инициатива ще се срещнат с кмета Николов, за да потърсят обединение на десните политически сили. Пред журналисти Табаков посочи, че Комитетът ще разчита на факта, че петицията е подкрепена и от симпатизанти на управляващата партия. След това ще има консултация и с БСП.

"Очакваме естествена подкрепа от БСП, защото когато покойният Евгений Мосинов бе кандидат за кмет, издигнат от БСП, избираемите районни кметове бяха един от акцентите в предизборната му платформа", заяви още Табаков.

Предложението на комитета е подкрепено и от петиция. Председателите на “За развитие на местната демокрация” не уточниха колко хора са подкрепили подписката. По думите на Живко Табаков, причината е, че не желаят да противопоставят гражданското общество на представителите на местната власт в светлината на предстоящите избори. Затова днес бяха входирани минималният брой подписи, според изискванията на закона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега