Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Във вторник започват "малките матури" за четвъртокласниците

Във вторник започват "малките матури" за четвъртокласниците

Във вторник (10-и май) започват т.нар. "малки матури" - изпитите за национално външно оценяване на учениците от четвърти клас. Първото препитване ще бъде по математика. Малките матури са с начален час 10 часа за всеки от предметите, а изпитът е с продължителност от един учебен час (40 минути). За учениците със специални образователни потребности – два учебни часа.

Във вторник (10-и май) започват т.нар. "малки матури" - изпитите за национално външно оценяване на учениците от четвърти клас. Първото препитване ще бъде по математика. Малките матури са с начален час 10 часа за всеки от предметите, а изпитът е с продължителност от един учебен час (40 минути). За учениците със специални образователни потребности – два учебни часа.

Останалите дати за националните външни оценявания за четвъртокласниците са:

- 12 май 2016 г.  – Български език и литература;

- 13 май 2016 г. – Човекът и природата;

- 16 май 2016 г. – Човекът и обществото.

Изпитването за всеки от учебните предмети е писмено, провежда се едновременно за учениците от всички паралелки от IV клас в училището, в което се обучават децата. Тестовете по математика, по Човекът и обществото и по Човекът и природата съдържат 16 задачи от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и 3 задачи от отворен тип. По български език и литература тестът включва диктовка, текст за четене с разбиране и 11 задачи към него. Максималният резултат за всеки от тестовете е 20 точки.

След приключване на изпитването по съответния учебен предмет училищната комисия оценява писмените работи на учениците по критерии и изисквания, определени от Министерството на образованието и науката, и вписва броя точки върху писмената работа на ученика.

По график, определен от директора на училището, училищната комисия дава информация на учениците и родителите им за получените оценки на писмените работи. Оценките не се включват  при изчисляване на годишния успех на ученика.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега