Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГДБОП задържа трима за разпространение на детско порно през август

ГДБОП задържа трима за разпространение на детско порно през август

Най-честите жертви са деца на възраст между 9 и 13 години.

Сектор "Киберпрестъпност" към ГДБОП осъществи три спецакции срещу разпространението на детска порнография в интернет през месец август. И трите операции са завършили с арест на мъже, заподозрени в заснемането и изпращането на материали с такова съдържание. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Според събраните от властите данни по случаите, най-честият сюжет е следният: сексуалните хищници се свързват с децата през различни платформи, след което ги принуждават да извършват определени действия пред камерата на компютъра си. През това време агресорът заснема клип, който след това бива разпространяван между потребители на мрежата, или директно през интернет сайтове. Най-честите жертви са деца на възраст между 9 и 13 години.

И тримата задържани са българи, но са открити данни и за техни "съмишленици" от други страни на Европа, предават още от МВР. Цялата информация по случаите ще бъде предадена на Европол за продължаване на разследването на международно ниво.

Един от арестите спецполицаите от ГДБОП извършили след получена информация от партньорска служба за секретна комуникация между заловен от тях мъж, който в момента на ареста обменял данни и файлове, съдържащи детска порнография, с български гражданин. При задържането му в Разград, от компютъра на арестувания антимафиотите придобили информация за други негови контакти, с които обменял забранените файлове. Извършителят е направил пълни самопризнания пред полицейските служители.

Вторият задържан е от Крумовград, на 35 години. Спецполицаите открили, че в продължение на месец той е изнудвал 9-годишно момче, заснемал е блудствени действия с него, след което ги е разпространявал в специализирани онлайн платформи за обмен на файлове. 

За обмен на забранени материали в такава платформа бил задържан също 26-годишен мъж от Плевен. На компютъра му са намерени над 4 000 файла с порнографско съдържание, с участието на деца на възраст до 7 години. Пред служителите на реда младият мъж признал, че разпространява такива файлове от няколко години.

Операциите от този тип продължават, уверяват от ГДБОП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега