Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Георгиев: След епидемията ще влезем в класните стаи с много повече дигитални умения

Георгиев: След епидемията ще влезем в класните стаи с много повече дигитални умения

След епидемията ще влезем в класните стаи с много повече дигитални умения. Такава надежда изрази Петко Георгиев, директор на ОУ "Георги Бенковски" в град Бургас. По думите му с креативност, упоритост и отговорност учители и ученици се справят със задачите си.

След епидемията ще влезем в класните стаи с много повече дигитални умения. Такава надежда изрази Петко Георгиев, директор на ОУ "Георги Бенковски" в град Бургас. По думите му с креативност, упоритост и отговорност учители и ученици се справят със задачите си. Г-н Георгиев, как върви обучението в електронна среда сред учениците в ОУ „Георги Бенковски“?От началото на извънредното положение в ОУ „Георги Бенковски“ можем да се похвалим, че успешно прилагаме обучение в електронна среда. Преминавайки през различни дигитални средства за комуникация между учениците през първата седмица, вече всички наши учители работят с една обща образователна платформа. Провеждането на учебните часове се осъществява във виртуални класни стаи с ОП на Microsoft - MS Teams. Липсва, разбра се, живият контакт с учениците, но това се компенсира с непрекъснатите разговори по време на конферентните връзки при обсъждане на темите, залегнали в часовете. С обучението в електронна среда има възможност да се използват повече електронни ресурси и в това намираме един плюс от създалата се кризисна ситуация. Колегите използват електронни тестове, материали от дигитални библиотеки, в помощ е образователния портал „Уча се“ и още редица образователни сайтове. Работим с Школо, Гугъл тестове, образователни игри вlearning.org и quizizz.com.С креативност, упоритост и отговорност ние действително можем да кажем, че се справяме в това тежко време. От няколко дни в помощ на децата е и училищният психолог, който при създал се казус или проблем, може да осъществи виртуална връзка между страните. 


Всички ли ученици са обхванати с електронното обучение?Може да се каже, че почти 100% от учениците в ОУ „Георги Бенковски“ са обхванати с електронното обучение. Децата ни са отговорни, както и техните родители. При нас заработи моделът учител-ученик-родител в пълна сила. Благодарни сме, че срещнахме разбиране в лицето на родителите на нашите деца. Осигуряването на електронни средства за работа в електронна среда не срещна никакъв отпор, напротив.Родителите са осигурили и спокойна домашна атмосфера за своите деца за провеждане на обучението им от вкъщи. В кръга на шегата някои от родителите споделят, че това съвместно обучение у дома ги е върнало в ученическите години. Интересно им е да присъстват на уроците докато децата им са в час онлайн. Това неимоверно се оказва тест и за нашите учители.Рейтингът на учителите сред обществото продължава да расте. Може ли да се каже, че образованието се обърна за две седмици на 180 градуса в положителна посока?Да, действително социологическите проучвания сочат, че учителите се справят много добре в новосъздалата се ситуация. Това само може да ни радва. Всички, които работим в сферата на образованието, в момента правим всичко по силите си, за да бъдем адекватни на изискванията на обществото. Този наш ентусиазъм и разбирането на проблема от страна на заинтересованите е причината да се пренареди матрицата толкова бързо в положителна посока. В нашето училище всички педагози се включиха в образователния процес в електронна среда, така веригата училищен живот не се прекъсна. Да се надяваме пандемията скоро да отмине и отново да влезем в класните стаи, този път с много повече дигитални умения.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега