Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гледаме "Железният светилник" отново в Бургас

Гледаме "Железният светилник" отново в Бургас

След като през март залата на НХК се оказа прекомерно малка, за да побере всички желаещи да видят титаничния спектакъл "Железният светилник", Театър „Българска армия" прави жест към бургазлии като приема поканата на Маруся Русева от „Арт ателие” и решава да гостува отново на 12 ноември от 19ч. в залата на НХК.

След като през март залата на НХК се оказа прекомерно малка, за да побере всички желаещи да видят титаничния спектакъл  "Железният светилник",  Театър „Българска армия" прави жест към бургазлии като приема поканата на Маруся Русева от „Арт ателие” и  решава да гостува отново на 12 ноември от 19ч. в залата на НХК.

Днешното представление е още по-специално за състава. То е 85-о по ред, а датата му съвпада с рождения ден на една от звездите в актьорския състав - Стойко Пеев. Той ще отбележи личния си празник именно в Бургас, на сцената на НХК.

Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще очаква своите бургаски приятели и почитатели, за да представи “ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК” по епохалния роман на Димитър Талев в изпълнение на най-ярките звезди от трупата си. Не пропускайте единствената си възможност да се докоснете до титаничният Васил Михайлов в образа на старият Стоян Глаушев, до талантливата Гергана Данданова в образа на непокорната Катерина, до известният Явор Бахаров в ролята на дивият Рафе Клинче.

С много възхищение и национална гордост ще ви изпълнят превъплъщенията на актьорите от мъжкото войнство на “Армейците” - Стойко Пеев, Милен Миланов, Георги Новаков, Георги Кадурин, Тигран Торосян, Никола Гълъбов, Георги Къркеланов, Иван Налбантов, Мирослав Пашов.

С чувства на вълнение, възторг, радост, вярност, скръб, сила и трепет ще ви завладяват образите на жените в “Железният светилник” - Нели Монеджикова, Стефка Янорова, Антоанета Добрева -Нети, Меглена Караламбова, Йоана Буковска и Елена Райнова. Не подминавайте  въздействащият спектакъл на носителя на Наградата за цялостно творчество и принос в театралното изкуство “Аскеер 2012” - Асен Шопoв:

”Да четеш Талев е изключително удоволствие, да го поставиш на сцена - изключително предизвикателство, което не носи задължително гаранция за успех. И все пак, добре би било, ако успееш, макар и само да се докоснеш до неговото човеколюбие, до неговото родолюбие, до гордостта, която изпитва от единението си с народа, който го е родил и голготата, която е преживял, отдавайки му цялата си творческа енергия. Запалването на „железния светилник” разпръсква мрака в душите на неговите герои, събужда националното самосъзнание, жаждата за живот, свобода и творчество. Ето защо днес, когато нацията се тресе от противоречия, когато се топи като свещ и живее с мисълта за оцеляване, натоварена с чувството, че всичко се разпада, че децата ни изоставят и какво ли не още ... именно днес, няма по-подходящ автор и по-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своите зрители.”  

Билети на касата на НХК и на тел.: 0894/898-098


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега