Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Голямо количество недекларирани дрехи задържаха на ГКПП "Лесово"

Голямо количество недекларирани дрехи задържаха на ГКПП "Лесово"

Общото количество на контрабандните стоки е 10 820 артикула, сред които дрехи и обувки.

Голямо количество недекларирани дрехи и аксесоари задържаха властите на ГКПП "Лесово". Общото количество на контрабандните стоки е 10 820 артикула, сред които дрехи и обувки. Те били открити при две проверки на товарни автомобили, влизащи в страната ни от Турция. По данни на Агенция "Митници", и двата камиона са били с дестинация Украйна, а за контрабандните стоки се смята, че са ментета на популярни марки.

Двете проверки са извършени на 15-и ноември. В първия случай митничари и граничари открили 7 670 текстилни изделия, укрити в товарен микробус, управляван от румънски гражданин. При проверката на превозното средство, властите установили, че между описаните в документите стоки има недекларирани облекла, от които 550 броя комплекти анцузи с логото на  „Adidas".

За недекларираните стоки на шофьора ще бъде съставен акт за установяване на митническо нарушение. Контрабандните текстилни изделия са задържани. В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки  

При друга съвместна проверка на митнически и гранични служители на ГКПП "Лесово", на същата дата, са открити недекларирани 1 900 броя облекла - долнища на анцуг, блузони, пуловери, халати, както и 1 250 чифта спортни обувки с лого на запазени търговски марки.

При щателната митническа проверка на товарен автомобил било установено, че между декларираната стока се превозват и 1 900 недекларирани облекла, а други 1 250 чифта спортни обувки, носят лога на известни марки като NIKE, NEW BALANCE, REEBOK, PHILIPP PLEIN. Общото количество от 3 150 артикула са задържани.

За недекларираните стоки е съставен акт за установяване на митническо нарушение, а за нарушени права на интелектуалната собственост са предприети действия за уведомяване на правопритежатлите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега