Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДПП "Странджа" пуска три наръчника за опазване на природата

ДПП "Странджа" пуска три наръчника за опазване на природата

Три наръчника за опазване на природата пуска ДПП „Странджа“ по проекта Be Natur, съобщи Иван Камбуров, ръководител на проекта, днес. Целта им ще бъде да насочат вниманието на хората към застрашените местности и видове и тяхното значение. Изданията са свързани с непреките дейности за повишаване на обществената толерантност към защитените природни територии и Натура 2000 зони. С тях се цели също да се привлече вниманието на местната и централни власти, които да използват тези наръчници в бъдещи свои проекти, планове и програми.

Три наръчника заопазване на природата пуска ДПП „Странджа“ по проекта Be Natur, съобщи Иван Камбуров, ръководител на проекта, днес.Целта им ще бъде да насочат вниманието на хората към застрашените местности ивидове и тяхното значение. Изданията са свързани с непреките дейности заповишаване на обществената толерантност към защитените природни територии иНатура 2000 зони. С тях се цели също да се привлече вниманието на местната и централни власти, които даизползват тези наръчници в бъдещи свои проекти, планове и програми.

В книгата сгеоложките феномени по Черноморското крайбрежие са посочени 10 специализиранимаршрута. Единият от тях показва качеството на скалите в близост до разрушенияваканционен комплекс „Златна перла” край Варвара, където отново има апетити зазастрояване, обясниха от парка. Маршрутите включват още фарът на Ахтопол, устието на Велека, Резово спричудливите брегове.

Второто издание,което се подготвя за печат, показва Странджа от „птичи поглед”, в четирисезона. Уникалните фотоси  са дело наАлександър Иванов.

В албума присъствауникалната природа, защитените зони, традиционния бит на странджанци,нестинарството, най-големия съхранен дъбов масив на Балканите, село Бръшлян,където се развива успешно устойчив туризъм.

Камбуров допълни, че вече са водени разговори с МОСВ заобявяването на Странджа за първия биосферен парк от нов тип.В рамките на проектаса проведени 15 обучителни посещения на места, успешен пример за развитие наустойчив туризъм и  стопански дейности,свързани с биоземеделие в  зоните отНатура 2000 мрежата и в Парк Странджа. 

Изготвени са също  планове заопазване на блатните костенурки, белите щъркели и дюните. Целта на Be Natur едългосрочното опазване на богатото биологично разнообразие на Странджа планина,включително прилежащите 10% от българското Черноморското крайбрежие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега