Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две години затвор за убито на пътя дете

Две години затвор за убито на пътя дете

Подсъдимият има предходни провинения, а в деня на произшествието карал с близо два пъти по-висока скорост от разрешеното.

Бургаският апелативен съд потвърди двегодишната ефективна присъдата на мъж от с. Приселци, Варненска област, за причинена по непредпазливост смърт на 9-годишно дете и средна телесна повреда на бебе на 12 месеца. Съдът е определил първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието и е лишил подсъдимия от право да управлява автомобил за срок от три години.

Случаят е от 22-ри септември 2017-а година. Подсъдимият е бил зад волана на лек автомобил с марка "Волво С40". Около 13:50 часа шофирал по първокласния път Айтос - Карнобат,  зоната на действие на пътен знак В26, ограничаващ скоростта на 60 км/ч. По данни на властите, водачът карал със скорост 110 км/ч.

По това време двете деца излезли на пътя, за да пресекат платното. Поради високата скорост, шофьорът не успял да отреагира и ги блъснал. След удара мъжът направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалите деца. Въпреки това обаче по-голямото от двете починало.

Производството пред първоинстанционния съд е проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал изцяло фактите по случая. По този ред на съдебното следствие определеното наказание се редуцира с една трета. Недоволен от присъдата, подсъдимият е обжалвал пред въззивния съд с искане за по-ниско наказанието и за условно осъждане.

Апелативният съд обаче намерил жалбата за неоснователна. Една от причините е, че преди катастрофата водачът е бил многократно санкциониран за нарушение на правилата за движение по пътищата. Предвид високата скорост, с която шофирал в деня на произшествието, както и предходните му провинения, БАС реши, че се налага по-тежка присъда, която да има по-ефективен възпитателен ефект спрямо подсъдимия и другите шофьори, които управляват с превишена скорост.

Според въззивният състав присъдата е правилна и обоснована, поради което тя е потвърдена. Постановеният съдебен акт подлежи на касационно обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред ВКС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега