Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две украински пристанища на Азовско море са под ефективна руска блокада

Две украински пристанища на Азовско море са под ефективна руска блокада

Блокадата продължава от неделя и е причина украинският президент Петро Порошенко да обяви военно положение в 10 области.

Две украински пристанища на Азовско море са под ефективна руска блокада. Това заяви украинският министър на инфраструктурата Володимир Омелян, цитиран от Ройтерс. По думите му, портовете Бердянск и Мариуполь са затворени. От и до тях няма достъп. Това спира работата на общо 35 плавателни съдове.

По думите на Омелян, към момента 18 украински плавателни съда чакат да влязат в Азовско море, други 9 чакат да напуснат територията. Блокадата продължава от неделя и е причина украинският президент Петро Порошенко да обяви военно положение в 10 области. То ще продължи до 28 декември.

Напрежението в региона обаче не стихва. Руският президент Владимир Путин обвини украинския си колега, че създава изкуствено кризисно положение в региона. Междувременно, западните съюзници на Украйна намекнаха, че е възможно да наложат нови санкции срещу Русия, в резултат от блокадата в Азовско море. Страховете от въоръжен конфликт обаче растат.

Ситуацията между двете "бивши съветски страни" продължава от 2014-а година, когато Русия индексира Кримския полуостров, който до този момент бе част от територията на Украйна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега