Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Демонстрират как се приготвя истински американски бургер в Бургас

Демонстрират как се приготвя истински американски бургер в Бургас

Ивайло Караколев ще гостува в Кулинарен клуб "Амко".

Тази събота, в първия ден на февруари и навръх мъжкия празник Петльовден,майсторът на стрийт фууд произведенията - Ивайло Караколев ще демонстрира как се приготвя истински, класическиамерикански бургер. Домакин на уъркшопа ще бъде Кулинарен клуб „Амко“.

Според една от най-разпространените теории, бургерът е изобретен през 1900година в Америка. За негов създадел се смята датският имигрант Луис Ласен.Други пък твърдят, че хамбургерът е изобретен много преди това в Германия, амигрантите похапвали този тип сандвичи на път за Новия свят.

Независимо от това кой е създал първия бургер, днес класическата рецептавключва първокачествено телешко месо, пресни зеленчуци и сирене чедър. Абургерите са един от символите на т.нар. „улична храна“, която отново придобиваголяма популярност, но в много по-рафиниран вариант от масовите заведения забързо хранене.

В последните години на преден план идва гурме подхода към „уличната храна“,която изоставя имиджа си на бърза и вредна диета. Вместо това се залага напресни продукти, завръщане към оригиналните рецепти, ръчното приготвяне назаготовките и обработването им на момента. Майсторите изоставят натъпканите с консерванти и подобрители продукти и полуфабрикати в полза на "истинската храна".

Какво представлява класическият американски бургер и можем ли да го приготвим и у дома ще научим на 1-вифевруари, от 15:00 часа на ул. „Одрин“ №2. Записванията за участие текат настраницата на „Амко“ във Facebook. Можете да направите своята резервация до края на седмицата.

Това не е последната изненада на първия по рода си кулинарен клуб в Бургасза новия месец. През февруари предстоят и поредица от събития, посветени на14-и февруари – Денят на влюбените и Денят на виното. Класически сладкиши снестандартни рецепти, особено подходящи за празниците, ще бъдат представени на9-и февруари. Ден след 14-и пък темата ще бъде шоколад.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега