Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетки доброволци зарадваха възрастни хора в нужда из Странджа за Коледа

Десетки доброволци зарадваха възрастни хора в нужда из Странджа за Коледа

Мотото на инициативата е "Време с усмивка за самотни възрастни – Коледа 2019".

В навечерието на празниците своето малко коледно чудо получиха около 80 самотни възрастни хора и пенсионери в нужда от селата в Странджа планина, които бяха посетени от около 40 доброволци, повечето от които млади хора, през уикенда.

Мотото на инициативата е "Време с усмивка за самотни възрастни – Коледа 2019". Чрез социалната мрежа "Facebook" младото семейство Михаела и Атанас Бошеви, Зорница Тодорова, Сивелина Илиева, Даниела Илиева и Руси Петров, както и акушерката Светлина Николова, намериха подкрепа от десетки дарители и ентусиасти, които намериха време в забързаното си ежедневие и помогнаха не само със закупуването на продукти, но и участваха в тяхното разнасяне из селата.

Цялата организация се случва светкавично бързо, разказа Николова пред "PoligrafF". Преди около месец семейство Бошеви решават да организират своето "тихо добро" в памет на починал възрастен човек. И неусетно се озовават обект на лавинообразна подкрепа.

"Най-емоционалното участие дойде съвсем накрая, малко преди крайния срок, когато получихме дарение от детска градина в ж.к. "Меден рудник". Децата бяха подготвили и кошница с подаръци", разказа Николова. Сред дарителите са институциите в града - прокуратурата, съдът, общината, както и представители на предприятията, частни лица, организации. Общият брой е над 100 души, като голяма част от тях са се включили и в раздаването на коледните подаръци.

За да открият нуждаещи се, организаторите се свързали с кметските наместници и жители на селата. Търсели самотни хора, които се нуждаят не само от материална подкрепа, но и от внимание. И в съботния ден отделните екипи посетили всеки един от тях. Занесли им брашно, олио, варива, макарони консерви, сладкиши, перилни препарати, дрехи, обувки и други продукти от първа необходимост.

"Имаше щастливи хора, шегуваха се, посрещнаха ни с радост. Имаше и такива, които живеят много, много трудно. Първо гледаха на нас с недоверие, докато осъзнаят, че ние сме там, за да им подадем ръка. После виждаш как се сменят емоциите на лицата им - изумление, благодарност, радост. Беше много силно емоционален ден", допълва Николова.

По думите й, все още има нераздадени пакети, а обиколката на доброволците ще продължи и през следващите дни, след като доброволците си отдъхнат. Мотивирани са да търсят начини да помагат и след празниците, да развиват каузата си и да правят своите акции все по-мащабни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега