Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Децата на Поморие подкрепиха "Българската Коледа"

Децата на Поморие подкрепиха "Българската Коледа"

Националната кампания “Българската Коледа“ бе подкрепена и в Поморие чрез благотворителния спектакъл, който се състоя под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев. Жителите и гостите на града ни имаха възможност да се насладят на музикалните изпълнения на детска вокална група “Бърборани”, Стилияна Пейкова и Стефан Куманов и дамското хорово студио “Прима” с вокален педагог и диригент Анета Драгнева-Данаилова.

Националнатакампания “Българската Коледа“ бе подкрепена и в Поморие чрез благотворителнияспектакъл, който се състоя под патронажа на кмета на община Поморие ИванАлексиев. Жителите и гостите на града ни имаха възможност да сенасладят на музикалните изпълнения на детска вокална група “Бърборани”,Стилияна Пейкова и Стефан Куманов и дамското хорово студио “Прима” с вокаленпедагог и диригент Анета Драгнева-Данаилова.

От сцената на НЧ „Просвета1888” коледен поздрав поднесоха и децата от вокалната група на СОУ „Иван Вазов“ с художественръководител Светлана Вълкова. Кулминацияна спектакъла бе пленителната Андерсенова приказка, сладкодумно разказана иартистично изиграна от възпитаници на училището. Под режисурата на Коста Самоковлиев в ролята намалката кибритопродавачка се превъплъти третокласничката Гергана Динкова, аглавни разказвачи в пиесата бяха Дария Янакиева и учителката Лидия Пенова.

В „Нашата коледна приказка“ участваха още Калоян Байлов, Кристиян Самоковлиев,Атанас Димитров, Тодор Георгиев, Деница Ганева, Ина Караденизова, АтанасМанолов, Нанси Каприева, както и водещите Сияна Христова и Ралф Киров. Част от постановкатабяха и малките мажоретки от състава при НЧ „Просвета 1888”. По хореографията наЖулиета Малчева те представиха танц на носещите се във въздуха снежинки.Сценографията и костюмите са дело на Лилия Лукова.С цялостната организация и подготовка на спектакъла бе ангажирана ПетяКазакова – преподавател по Български език и литература в СОУ „Иван Вазов”Поморие.

Принос за успешната реализация на идеята имат и Мариана Карталова иЛидия Пенова – част от техническия състав и учители в същото училище. Събраната от дарения и продадени картички сума е 690 лева,които бяха преведени още днес по сметката на „Българската Коледа”.„Щастлива съм,чеуспяхме да създадем по-различно усещане за Коледа. Малко по-интимно, малкопо-човешко ... С мисъл за страдащия…” споделя Петя Казакова, припомняйки синачалото - дългите репетиции и трепетите на децата, вдъхновени от добрата кауза. За всички участници в спектакъла,повече от 95 деца, Община Поморие бе осигурила вкусни лакомства и изненади.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега