Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Домашен арест за Даниел, който уби 8-годишно дете на пътя

Домашен арест за Даниел, който уби 8-годишно дете на пътя

Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение домашен арест на Даниел Катрапелов. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 02.05.2015 г. на булевард в гр. Бургас, до изхода на бензиностанция, в посока центъра на града, при управелние на личния си автомобил „БМВ 320“, нарушавайки правилата за движение по Закона за движение по пътищата, допуснал пътнотранспортно произшествие, като с деянието по непредпазливост причинил смъртта на 8-годишно момче от гр. Бургас.

Окръжен съд Бургас взе мярка занеотклонение домашен арест на Даниел Катрапелов. Той е обвиняем по досъдебно производствоза това, че на 02.05.2015 г. на булевард в гр. Бургас, до изхода набензиностанция, в посока центъра на града, при управелние на личния сиавтомобил „БМВ 320“, нарушавайки правилата за движение по Закона за движение попътищата, допуснал пътнотранспортно произшествие, като с деянието понепредпазливост причинил смъртта на 8-годишно момче от гр. Бургас.            

Окръжнапрокуратура Бургас пледира, че събраните в досъдебното производство доказателстваводят до обосновано предположение за авторство на Катрапелов на деянието, закоето е привлечен да отговаря. Разследването установило, че около 13,40 ч. на02.05.2015 г. той управлявал „БМВ-то“ по булевард, който в същото време пострадалиятпресичал. Движението на момчето попаднало в траекторията на движение на лекияавтомобил. Водачът не успял да спре и с предната дясна част на колата ударилпострадалия, което довело до неговата смърт.

Според държавния обвинител, Катрапеловслязъл от колата и след като видял, че детето е починало, напуснал самоволномястото на инцидента. Той заминал за гр. Стара Загора и временно се укрил оторганите на реда. Прокурорът обърна внимание, че той не е положил каквото и дае усилие да окаже помощ на пострадалия и да сигнализира полицията за случилото се. Държавният обвинител посочи, чедеянието се отличава с висока степен на обществена опасност и е налице реалнаопасност Катрапелов да се укрие. Затова трябва да му бъде наложена мярка занеотклонение задържане под стража.            

Защитникътна обвиняемия оспори изводите на прокуратурата за наличие на обоснованопредположение за авторство на младежа на престъплението, както и за опасносттой да се укрие. Пълномощникът му коментира неправилното пресичане на детето намясто, където това не е разрешено. Това водело до съпричиняване от негова страна.Защитникът обясни, че неговият доверител се бил уплашил от войнственонастроените близки на пострадалото дете. Той обърна внимание, че след като сеукрил временно, Катрапелов е взел решение да се върне и да се предаде, затоватръгнал с приятелката си към Бургас. След като били спрени от автопатрул врайона на гр. Карнобат около 17 ч., той се предал доброволно. Защитата помолисъда за по-лека мярка за неотклонение, като подчерта, че младежът е студент иму предстои дипломиране.            

Катрапеловзаяви пред Окръжен съд Бургас, че завършва висшето си образование и няманамерение да бяга. Той обеща да бъде на разположение на разследващите и поискада не бъде задържан под стража. Окръженсъд Бургас след като се запозна с материалите по делото и със становищата настраните, счете, че е налице обосновано предположение Катрапелов да е извършилпрестъплението, в което е обвинен. Съдът се аргументира с представените по делотогласни и писмени доказателства. Съдът стига до извод, че обвиняемият еуправлявал „БМВ-то“ с по-висока от максимално разрешената в този пътен участъкскорост, като се позова на свидетели, които твърдят, че са били изпреварени отавтомобила на Катрапелов.            

Окръженсъд Бургас прие наличие на съпричиняване от страна на пострадалото момче, нообърна внимание, че децата са винаги уязвими и трябва да бъдат пазени. Съдъткоментира като недопустимо поведението на Катрапелов след инцидента, когато еслязъл от колата и видял състоянието на детето. Той си е тръгнал, докатонеговото братчето на пострадалото момче го издърпвало настрани от опаснатазона. Съдът споделя становището на държавното обвинение, че Катрапелов се еукрил от органите на реда. Същевременно отчита, че като гражданин младежът не елице с висока степен на обществена опасност.  

Затова съдът смята, че той може да бъдеизолиран с по-лека мярка за неотклонение и намира, че домашен арест ще ограничивъзможността му да повлияе на разследването. Съдът обърна внимание, че не саналице други отегчаващи вината му обстоятелства. Като прие, че има опасностмладежът да се укрие, но тя не е толкова голяма, за да бъде наложенанай-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът смята, че мярказа неотклонение домашен арест е достатъчна да ограничи придвижването му и щеосигури целите на разследването. Определениетона Окръжен съд Бургас може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съдБургас в тридневен срок. Делото там е насрочено за 12.05.2015 г. от 14 ч.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега