Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Кунчев: Мерките срещу коронавируса са в ръцете на всеки един гражданин

Доц. Кунчев: Мерките срещу коронавируса са в ръцете на всеки един гражданин

Вицепремиерът Томислав Дончев призова "животът да не спира", а хората под карантина да се възползват максимално от времето у дома.

Отговорните органи предприемат всички необходими мерки за обезпечаване на нуждите на населението от здравеопазване, но в крайна сметка мерките за ограничение на заразата са в ръцете на всеки един гражданин.

Това коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг на Националния оперативен щаб след решението на Народното събрание за обявяване на извънредно положение заради епидемията от коронавирус.

От Националния оперативен щаб посочиха, че основните мерки, които по всяка вероятност ще бъдат в сила в рамките на следващите 30 дни включват:
- отмяна на всички спортни събития, мачове, приятелски срещи и други форуми;
- стриктен контрол на поставените под карантина лица от страна на МВР и здравните служби и санкции за нарушителите;
- възможно е затваряне на питейни, хазартни и увеселителни заведения, като е възможно да останат отворени заведенията за обществено хранене;
- отмяна на занятията в училищата и висшите учебни заведения в страната;
- ограничение на пътуванията от и до рискови дестинации.

Най-вероятно обаче конкретните предписания ще станат ясни по-късно днес. Някои от тях ще зависят и от местните власти. В края на брифинга вицепремиерът Томислав Дончев призова "животът да не спира", а хората под карантина да се възползват максимално от времето у дома.

Премиерът Бойко Борисов предложи и сформиране на специален оперативен щаб, който ще се занимава с ограничаване на последствията от епидемията, извънредното положение и мерките, които ще бъдат въведени.

„Предлагам от парламентарните групи да се излъчи финансов, икономически или какъвто и да е експерт и да направим национален щаб както за коронавируса, така и за последствията. Министрите на здравеопазване и правосъдният остават и в двете комисии и още днес предложенията кое да забраним и кое не да минат през комисиите", нареди премиерът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега