Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Държавата разследва как брошура за хомосексуалност се е озовала в училище

Държавата разследва как брошура за хомосексуалност се е озовала в училище

Дипляната "Любов без последствия" била предназначена за кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН (КАБКИС).

Държавата разследва как брошура за хомосексуалност се е озовала в училище. Дипляната "Любов без последствия" била предназначена за кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН (КАБКИС). Вместо това обаче била разпространена в училища в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково.

"Брошурата „Любов без последствия“ е част от здравно-образователната програма, която се финансира по линията на Глобалния фонд на ООН. Първото издание на брошурата е от 2006 г., след това е преиздавана през 2009 г.  и началото на 2017 г. Тя е насочена към целевата група МСМ (мъже, които правят секс с мъже)“. Това заяви министър Кирил Ананиев на брифинг след днешното заседание на Министерския съвет.

"Съществува разписан регламент, по който брошурата е следвало да бъде разпространена само и единствено в КАБКИС, поради което след като преди седмица получихме информация, че се разпространява в учебни заведения, съвместно с Министерството на образованието и науката веднага разпоредихме изтеглянето ѝ от училищата, за да не достигат до децата“, поясни още министърът на здравеопазването, като допълни: „Това е провокация, която ще се разследва“. Той беше категоричен, че всички длъжностни лица, които са допуснали разпространението на брошурата в учебните заведения, ще понесат наказания.

Ръководствата на пет регионални здравни инспекции самостоятелно са взели решение да разпространят брошурата в училищата. Това са РЗИ-Монтана, РЗИ-Видин, РЗИ-Ямбол, РЗИ-Кърджали и РЗИ-Хасково. По първоначална информация брошурата е раздадена на учениците чрез медицинските специалисти в училищата. Това посочи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега