Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК: Играчките и автомобилите оглавяват списъка по брой сигнали за опасни стоки

ЕК: Играчките и автомобилите оглавяват списъка по брой сигнали за опасни стоки

Над 2 000 сигнала са изпратени през системата за бърз обмен на информация.

Играчките и автомобилите оглавяват списъка по брой сигнали за опасни стоки. Това показва публикуваният днес доклад на Европейската комисия за 2017 г . Според него, националните органи са използвали системата за бърз обмен на информация в още по-голяма степен, като са изпратили чрез нея над 2 000 сигнала за опасни продукти.

29% от постъпилите сигнали се отнасят до детски стоки, а 20% са свързани с моторните превозни средства. На трето място се нареждат дрехите, текстилните изделия и аксесоарите, които представляват 12% от всички сигнали. 2 201-те сигнала, изпратени чрез системата за бърз обмен на информация, са довели до почти 4000 последващи действия, като например изтегляне на продукти от пазара.

От 2003 г. насам чрез системата за бърз обмен на информация се гарантира, че всички държави членки и Европейската комисия се уведомяват своевременно за опасните нехранителни продукти, иззети и/или изтеглени от пазара където и да е в Европа.

В момента в системата участват 31 държави (държавите от ЕС плюс Исландия, Лихтенщайн и Норвегия).Системата за бърз обмен на информация има специален публично достъпен уебсайт (ec.europa.eu/consumers/rapid-alert-system), на който се публикуват седмични актуализации на сигналите, подадени от участващите в системата национални органи.

Всеки може да види сигналите в системата. Потребителите и предприятията вече могат да персонализират своите абонаменти за сигналите в зависимост от своите нужди и предпочитания и да споделят сигналите чрез социалните медии. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега