Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕС разследва Google заради Android

ЕС разследва Google заради Android

Европейският съюз започна разследване на Google, тъй като се опасява, че има злоупотреба с положението на мобилната платформа Android. От Google твърдят, че платформата е отворена и всеки може да е използва свободно. От своя страна европейските регулатори показаха, че имат резерви към това твърдение, съобщава в. The Wall Street Journal.

Европейският съюз започна разследване на Google, тъй като се опасява, че има злоупотреба с положението на мобилната платформа Android. От Google твърдят, че платформата е отворена и всеки може да е използва свободно. От своя страна европейските регулатори показаха, че имат резерви към това твърдение, съобщава в. The Wall Street Journal.

Причината за всичко това е решението на Google да наложи някои допълнителни условия на фирмите и производителите, които желаят да ползват мобилната платформа. Компаниите, които искат да използват Android в пълния му вид, т.е. с всички услуги на Google, трябва да подишат специални договори. Те задължават производителите да инсталират предварително определени приложения на Google, търсачката на интернет гиганта да е активирана по подразбиране, като иконките за достъп до нея и Google Play да са на видимо място на началния екран още с първото пускане на устройството.

Останалите приложения на Google пък трябва да са достъпни след не повече от едно прелистване на екрана.Според тълкуването на ЕС тези условия поставят в неравностойно положение конкурентните приложения като Bing на Microsoft, MapQuest на AOL и др. В случай, че производителите откажат да подпишат такова споразумените, те ще могат да използват само определени елементи от Android и няма да имат право да наричат платформата с това име. ЕС е на мнение, че това може да доведе до злоупотреби от страна на компанията като се имат предвид различията в законите на САЩ и Европа.

Договорите, които фирмите са длъжни да подпишат, за да ползват Android, задължават производителите да инсталират предварително определени приложения на Google. ЕС посочва, че се е натъкнал и на още един проблем. Google ръководи организацията Open Handset Alliance, в която членуват други 84 компании. Изискването за присъединяване към алианса е те да се съгласят на ограничения в начина, по който дистрибутират платформата Android.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега