Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Евродепутатите призовават за санкции срещу Турция заради военната операция в Сирия

Евродепутатите призовават за санкции срещу Турция заради военната операция в Сирия

Евродепутатите намират за неприемливо превръщането на бежанците в оръжие от турския президент Реджеп Тайип Ердоган и „използването им за изнудване на ЕС“.

Евродепутатите приеха резолюция, с която остро осъждат едностранната турска военна интервенция в Североизточна Сирия и призовават Турция да изтегли всичките си военни сили от териториите на Сирия. Освен това, представителите в ЕП предупреждават предупреждават, че турската намеса в Североизточна Сирия представлява сериозно нарушение на международното право, като подкопава стабилността и сигурността в региона като цяло.

Европарламентът отхвърля плановете на Турция за установяването на „така наречената зона на безопасност“ по североизточната граница на Сирия и изразяват загриженост, че споразумението между САЩ и Турция за временно прекратяване на огъня може да узакони турската окупация на „безопасната зона“.

Според приетата резолюция, турската офанзива е довела и до бягството на стотици затворници от ИДИЛ от лагерите в Северна Сирия, което води до повишен риск от възобновяване на активната дейност на терористичната групировка.

Освен това, евродепутатите намират за неприемливо превръщането на бежанците в оръжие от турския президент Реджеп Тайип Ердоган и „използването им за изнудване на ЕС“. Те призовават Съвета на ЕС да въведе пакет от целеви санкции и визови забрани за турски длъжностни лица, отговорни за нарушения на правата на човека, както и да обмисли приемането на целенасочени икономически мерки срещу Турция.

Евродепутатите също предлагат да се разгледа суспендирането на търговските преференции по споразумението за селскостопански продукти и, като крайна мярка, суспендирането на митническия съюз между ЕС и Турция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега