Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екоминистърът разпореди спиране на проверки по фалшиви сигнали

Екоминистърът разпореди спиране на проверки по фалшиви сигнали

"През последните две седмици зачестиха случаите на разпространяване на фалшиви новини, целящи създаването на невярна информация".

По повод получени от медии запитвания за извършен внос на отпадъци от Италия през ГКПП „Кулата“ през миналия четвъртък и петък и разтоварването им за изгаряне в ТЕЦ „Бобов дол“ Министерство на околната среда и водите (МОСВ) заявява, че в Националния координационен център, създаден към МОСВ именно с цел да се проследяват тези видове отпадъци, подобна информация не е подавана нито от Агенция „Митници“, нито от съответната Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).

Нещо повече, с цел засилване на контрола, миналия петък лично министърът на околната среди а водите Емил Димитров и директорите на дирекции „Управление на водите“, „Управление на отпадъците“ и „Опазване на чистотата на въздуха“ бяха на посещение в ТЕЦ „Бобов дол“, при което провериха и площадката за съхранение на отпадъци. Беше констатирано, че предприятието в момента не получава нито отпадъци, нито въглища, тъй като е в планов ремонт и нито една от мощностите му не работи.

През последните две седмици зачестиха случаите на разпространяване на фалшиви новини, целящи създаването на невярна информация, изтъкват от екоминистерството. Такъв беше и случаят с разпространената „новина“ за изпускане на яз. Ивайловград с цел да се възпрепятства бежанска вълна. Смятаме, че подобен род фалшиви сигнали и новини, които се разпространяват в публичното пространство в условията на извънредно положение, целят всяване на паника и допълнителни притеснения сред гражданите на Република България.

В тази връзка, по разпореждане на министър Емил Димитров, докато трае обявеното извънредно положение, служителите на МОСВ и неговите регионални структури няма да бъдат ангажирани с извънпланови, спешни проверки по очевидно фалшиви и манипулативни сигнали, с което се поставя ненужно в риск здравето и живота на служителите. Трябва да се има предвид, че в тези проверки участват и други институции, което пречи на основната им работа по време на извънредна ситуация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега